IDC: a Lenovo lekörözte az USA PC-piacán az Apple-t

Czipperer Dia, 2014. május 22. 09:37

Most először, a Lenovo túlszárnyalta az Apple PC-eladásait az Egyesült Államokban, ezzel jelenleg a harmadik helyen áll. Bár a Mac-eladások folyamatosan nőnek, úgy tűnik, nem a cupertinói vállalat az egyetlen, aki nyereséges a PC-piacon.

Az idei PC-eladásokat tekintve (asztali gépek és laptopok), a Lenovo a legnagyobb nyertes az Egyesült Államokban. Bár az első helyet nem sikerült megcsípnie, a nagy óriások, a HP és a Dell után a harmadik helyen áll.

 

Nagy szó azonban, hogy az Apple-t sikerült megelőznie. Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államokban a Lenovo jobban teljesített ezen a területen, mint cupertinói vállalat.

 

A Lenovo világpiaci szinten első helyen áll a PC-eladásokat tekintve, ám az Egyesült Államokban eddig nem került dobogós helyre. Ez az első alkalom a tekintetben is, hogy az európai piacon, Közel-Keleten és Ázsiában a bevételek meghaladták a kínai piaci teljesítményt.

 

Az IDC első negyedéves adatai alapján tehát a dobogó harmadik fokára kúszta fel magát a vállalat, ám érdekes, hogy a Gartner jelentése szerint csupán a negyedik a listán.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: bgr.com

Kulcsszavak: Lenovo PC Apple USA laptop piac

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás