Jordániában épít távvezetékeket az MVM

forrás: Prím Online, 2014. május 22. 08:16

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), a Miniszterelnökség és a  Jordán Hasemita Királyság Budapesti Konzulátusának közös sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az MVM OVIT Zrt. hamarosan megkezdi a közel 200 kilométernyi nagyfeszültségű távvezeték rendszer megépítését, valamint további, mintegy 60 kilométernyi távvezetékek felújítását a közel-keleti országban. A beruházások értéke meghaladja a 14,5 milliárd forintot.

Az Országház Gobelin Termében tartott közös sajtótájékoztatót Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára május 21-én.

 

Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az MVM Csoport a regionális szerepvállalása mellett célul tűzte ki, hogy elismert energetikai vállalatként a nemzetközi piacokon erősítse jelenlétét. Az MVM OVIT Zrt. jordániai megbízatása egy újabb fontos mérföldkő annak érdekében, hogy megmutathassuk, a magyar szaktudás a világ élvonalába tartozik.”

 

Az  MVM OVIT Zrt. építheti meg a jordán villamos művek, a National Electric Power Company (NEPCO) QatranaAmman West és SamraAmman West 400 kV-os, összesen 185 km hosszú villamos távvezeték hálózatát. Az MVM OVIT pályázott a NEPCO 2013 márciusában kiírt tenderén, a magyar társaság a legkedvezőbb ajánlattal nyerte el a megbízást, amelynek értéke több mint 13 milliárd forint.

 

Mindezen felül az MVM OVIT Zrt. végezheti el 5 különböző helyszínen, 58 km hosszúságú 132 kV-os feszültségszintű távvezetékek felújítását. A társaság szállítja az ehhez szükséges magas hőállóságú sodronyokat, szerelvényeket és az ezekhez tartozó vezetékeket is cseréli további 1,5 milliárd forint értékben.

 

Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: „Nemzetgazdasági érdekünk az, hogy erős állami vállalataink minél több tendert nyerjenek el a gyorsan fejlődő régiók piacán.

 

Az MVM Csoport, mint nemzeti tulajdonú, regionális szinten is meghatározó, vertikálisan integrált energetikai társaság küldetésének tekinti a magyar kormány gazdaságdiplomáciai tevékenységével, így a Keleti Nyitással összhangban álló célok támogatását.

 

Az MVM OVIT Zrt. a hazai átviteli hálózat-fejlesztési program lezárultával lépett a nemzetközi piacra. Ennek keretében a társaság Skócia, Németország és Csehország után indult a jordániai pályázaton. A korábbi, főleg európai területeken végrehajtott projektek után e frissen elnyert lehetőség lesz az első a vállalat történetében, hogy sivatagos vagy hegyvidékes környezetben kell távvezetéket építeni.

 

A projekt során előreláthatólag 590 oszlopot állítanak üzembe a magyar szakemberek a két nyomvonalon, amely acélszerkezetek össztömege meghaladja a 20 ezer tonnát is.  Az oszlopok alapozásához több mint 55 ezer köbméter földet kell kitermelnie és 12 600 köbméter betont kell felhasználnia az MVM OVIT Zrt.-nek. A műszaki szakemberek számára is kihívást jelent a nyomvonal kialakítása, illetve a tény, hogy mind sivatagos, mind hegyvidéki környezetben garantálniuk kell az oszlopok időtállóságát és a kábelezés ellenállását a Magyarországon ismeretlen hőterhelésnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elosztott főkönyvi technológia elterjedését segíti az LG

Az LG Electronics (LG) és a vállalati formában létező megosztott főkönyvi platform, a Hedera Hashgraph a mai napon bejelentette, hogy az LG csatlakozott a Hedera kormányzótanácsához. A tanács, amelynek célja, hogy létrehozza a lehető legkevésbé centralizált, nyilvános főkönyv modelljét, összesen 39, különféle iparágakat és földrajzi területeket képviselő globális szervezetet tömörít.

2020. június 2. 16:24

Kötelező adatszolgáltatás a magánegészségügyben

2020. június 1-vel lépett életbe az a szabályozás, amelynek értelmében minden egészségügyi magánszolgáltatónak csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) és ezen keresztül kell online adatokat küldenie a központi rendszerbe. A rendelkezés mintegy 29 ezer magánpraxist érint, amelyek mostantól kizárólag akkreditált szoftveren keresztül tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A T-Systems leányvállalata, az egészségügyi megoldásokra szakosodott Pan-Inform Kft. a rendelet hatálybalépését megelőzően élesítette magánorvosok számára fejlesztett informatikai rendszerét, amelynek bevezetése az orvostól csupán egy számítógépet, böngészőt és stabil, nagy sávszélességű internetkapcsolatot igényel. 

2020. június 2. 14:58

Az egyetlen valódi pozitívuma lehet a koronavírusnak, ha végleg netre költözik minden ügyintézés

Ma már nincs sem jogi, sem technikai akadálya, hogy teljes biztonsággal azonosítsuk magunkat online környezetben. Így a korábban személyes megjelenést igénylő szerződések is megköthetők interneten. A technológia fejlesztésében élenjáró magyar ID&Trust online ügyfélszolgálati rendszerét három hónapig ingyen tesztelhetik azok a vállalati ügyfelek, akik június 15-ig jelentkeznek.

2020. június 2. 13:17

Az ABB Energetika divíziója segítségével intelligens ipari parkot létesítettek Sanghajban

Az ABB befejezte azt a 6 hónapos projektet, amely keretében a sanghaji Waigaoqiao szabadkereskedelmi zónában (Free Trade Zone = FTZ) kiépítették a villamosenergia-elosztás vezérlését biztosító ABB Ability Electrical Distribution Control Systemet (EDCS). A projektnek köszönhetően a több mint 1400 futballpálya nagyságú fejlesztési terület ma intelligens ipari parknak tekinthető. Az ABB rendszerével javították a villamosenergia-ellátás stabilitását és digitalizálták az ipari park energiagazdálkodását.

2020. június 2. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás