Azonnal változtasson jelszót, feltörték az eBayt

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 22. 13:02

Az eBay kéri minden felhasználóját, hogy cserélje le a jelszavát, mert kibertámadás következtében veszélybe került minden felhasználó azonosítója.

Illetéktelenek fértek hozzá az eBay adatbázisához, amely az ügyfelek nevét, titkosított jelszavait, e-mail címeit, a lakcímeket, telefonszámokat és születési dátumait tartalmazza. Állítólag a támadók kezére jutott adatok nem tartalmaznak pénzügyi információkat vagy más személyes adatokat – nem mintha a felsoroltak nem lennének eléggé személyesek.

 

Kiemelkedően fontos az eBaynek az informatikai biztonság és az ügyfelek adatvédelme – erősítette meg az internetes aukciós weboldal. Sajnálják, hogy kellemetlenséget okoztak ügyfeleiknek. Állításuk szerint a külön, biztonságos hálózaton tárolt, titkosított PayPal információkhoz a hekkerek nem fértek hozzá. Bár a felhasználókat figyelmeztetik majd e-mailben is, felesleges erre várni: célszerűbb az eBay oldalán belépve megváltoztatni a jelszavakat.

 

A világ egyik legnagyobb online piacterét 1995-ben alapítottak San Joséban, az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint harminc országban mintegy 28 ezer alkalmazottat foglalkoztat, több százmillió regisztrált felhasználóval.

 

hirado.hu

Kulcsszavak: hacker security eBay

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás