Terjeszkedik és tőzsdére készül a Qualysoft

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 22. 14:10

A két magyar szakember által alapított informatikai tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Zrt. belföldön és külföldön is terjeszkedik, felvásárlásokkal és új irodák nyitásával, így teremtve meg a tőzsdére lépés alapjait, amit közép távon szeretnének elérni - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A cég jelenleg Magyarországon kívül hat országban van jelen (Ausztria, Németország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Ukrajna), a következő iroda pedig Albániában nyílik. A vállalat elnyerte az albán adóhatóság eTaxation projektjét, amely keretében a Qualysoft a hatóság részére új, központosított és automatizált adózási rendszert vezet be - tájékoztat a közlemény.
 

A Qualysoft Zrt. 2012-ben 2,353 milliárd forintos árbevétel mellett 55,44 millió forintos üzemi eredményt ért el, 2013-ban az árbevétel 3,174 milliárd forint lett, üzemi eredményük pedig több mint 100 százalékkal nőtt, meghaladta a 150 millió forintot.
 

A közlemény szerint a társaság 2014-ben további - akvizíción keresztüli - terjeszkedésére koncentrál. Simon Attila, A Qualysoft Magyarország igazgatója a közleményben kitér arra, hogy az európai régió mellett a dél-kelet ázsiai térségben is keresik a lehetőségeket a piacra lépésre.
 

Simon Attila szerint a magyar informatikai piac, amely a válság ellenére is fejlődött az elmúlt években, továbbra is jelentős potenciállal rendelkezik, azonban a fejlődés egyik gátja, hogy jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felmérése szerint mintegy 10 ezer betöltetlen állás van az iparágban. A társaság ezért is indította el a Pécsi Tudományegyetemmel közösen a Qualysoft Akadémiát, amelynek keretében informatikus hallgatókat képeznek tovább - áll a közleményben.

Kulcsszavak: +céginfo Qualysoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05