Lelki terror elleni portált hozott létre a Facebook

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 23. 10:12

A mobbing (lelki terror) megelőzésére külön portált hozott létre a Facebook közösségi oldal.

A Németországból indított, Mobbing stoppen elnevezésű információs portál a lelki zaklatás áldozatainak, illetve egyéb érintetteknek, például a szülőknek és a tanároknak is szól. Segítséget nyújt és javaslatokat tesz arra, hogyan lehet ilyen esetekben eljárni. Sőt, a portál azoknak is információval szolgál, akiket mobbing vétségével vádolnak.

A Facebook szerint az oldalt úgy alakították ki, hogy a segítség könnyen és gyorsan elérhető legyen. Ha a közösségi oldal egy felhasználója lelki terrorizálás esetét jelenti például egy adott bejegyzésnél, közvetlenül a Mobbing stoppen oldalára irányítják.

"Olyan korban élünk, ahol újabb és újabb konfliktusok fordulnak elő mind az online, mind az offline világban. Ezért különösen fontos, hogy az embereknek rendelkezésükre álljon minden információ és eszköz ahhoz, hogy megfelelően reagáljanak az ilyen viselkedésre" - mondta el Arturo Bejar, a Facebook vezető mérnöke.

A mobbingellenes portál hároméves munka során született meg a Yale Érzelmi Intelligencia Központ szakértőivel együttműködésben, több németországi vállalat és alapítvány támogatásával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás