Magyar IT cég nyerte az ázsiai banktechnológiai díjat

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 24. 12:13

A magyar szoftverfejlesztő és tanácsadó Multipass Solutions Zrt.-nek adta az ázsiai pénzügyi szektor a "Legjobb felhő alapú megoldás" díjat, amelyet a cég Kuala Lumpurban vett át - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

A versenyen résztvevő közel 200 cég 18 különböző kategóriában indult az elismerésért, a díjat 2001-ben alapították.

A győztes alkalmazás webes adatbevitelen keresztül csökkenti a gyakran kézzel kitöltött dokumentumok és adatlapok feldolgozási idejét. A szingapúri DBS Bank jelentése szerint a banknál implementált megoldás hatására több nyomtatvány esetében 55, illetve 63 százalékkal csökkent a feldolgozási idő.

A Multipass Solutions Zrt. elsősorban a pénzügyi és kormányzati szektorban működő szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, ügyfelei többségében Dél-kelet Ázsiában, az Arab térségben, Oroszországban és Magyarországon találhatók.

 

 

A vállalat 2012-ben alakult, s ebben az évben a Jeremie program keretében egyszeri, 270 millió forintos tőkeinjekciót kapott a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőt Zrt.-től. A Jeremie program az Európai Unió vállalkozásfejlesztési programja, Magyarországon az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként valósult meg - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A társaság nettó árbevétele 2012-ben 12,339 millió forint volt, az évet 83,875 millió forintos veszteséggel zárta.

A cég az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott: a kockázati tőkebefektetés költségként jelenik meg a könyvelésben, ezért a deficit. Hozzátették, a Multipass Solution Zrt. most azon dolgozik, hogy implementációs partnereket találjon, illetve meg akarja erősíteni piaci pozícióját, és nagyobb hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás