Ingyenes céginformációs szolgáltatást nyújt a Corvinus és az Opten

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 27. 13:22

Kockázatelemzési információk is megtalálhatók az ingyenesen elérhető Nemzeti Cégtárban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Opten céginformációs szolgáltató hozott létre.

Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora a Nemzeti Cégtár bemutatóján kedden Budapesten elmondta: a szolgáltatás segíti az üzleti döntések meghozatalát. Az információk révén javulhat az üzleti erkölcs, visszaszorulhatnak a lánctartozások, az egyetemi hallgatók pedig segítséget kapnak kutatásaikhoz azzal, hogy ágazat és régiók szerinti pénzügyi adatokhoz jutnak - tette hozzá.
 

A www.nemzeticegtar.hu oldalon elérhető információs bázis alapja a cégbírósági információk szűkített köre, így a tulajdonosok felsorolása, a jegyzett tőke, valamint az éves mérlegekből átvett pénzügyi adatok - ismertette Pertics Richard, a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.     A rendszerben szerepel az is, hogy a cég tulajdonosainak, illetve vezetőinek milyen arányban vannak kiemelten magas kockázatú vállalkozásai.
 

A tájékoztatón a szolgáltatás hátteréről közölték: az Opten 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Corvinus addig nem működő cégében, amely a két hónappal ezelőtti megállapodás aláírása óta a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit Zrt. nevet viseli. A cégtárat a zrt. működteti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05