Az Apple kezében a Beats

Czipperer Dia, 2014. május 29. 17:13

Az előzetesen hírek igaznak bizonyultak. Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a Beats Musicot mintegy 3 milliárd dollárért. Ez volt a cupertinói vállalat eddigi legnagyobb beruházása.

A sok spekuláció után valóban az Apple kezébe kerül a Beats Music. Az előzetesen becsült árnál valamivel kevesebbet fizetettek érte, de még így is az eddigi legnagyobb felvásárlását hajtotta végre a cégóriás. Összesen három milliárd dollárt csengettek ki, az előzetes pletykák pedig 3,2 milliárdról szóltak. A megállapodás részeként Jimmy Iovine és Dr. Dre, a Beats társalapítói csatlakoznak az Apple-höz, ám a márkanév továbbra is megmarad.

 

Az összeg nagy részét már most kifizették (2,6 milliárd dollár), a maradék 400 milliót pedig csak akkor kapják meg, ha bizonyos, most lefektetett üzleti célok a jövőben teljesülnek majd.

 

Az Apple eddig nem ért el átütő sikereket online zeneeladásaival: az iTunesban sem generál jelentős forgalmat ez a szegmens, sőt, éppen csökkenő tendenciát mutat. Manapság az emberek egyre inkább az előfizetéses megoldásokat keresik. A Beats is elindította Beats Music szolgáltatását, mely révén az emberek egy gazdag zenei gyűjteményhez férhetnek hozzá kedvező áron. Úgy tűnik, az Apple is lát ebben potenciált.

 

Tim Cook úgy nyilatkozott, hogy a zene fontos része az életüknek, és különleges helyet foglal el a szívükben. Hozzátette, hogy azért fektetnek ebbe az iparágba, mert úgy vélik, a nem mindennapi csapatokkal együtt a világ leginnovatívabb termékeit és szolgáltatásait alkothatják meg.

 

Forrás: Techradar.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

2019. november 15. 09:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás