Szaúdi hittudós: a férfi és nő közötti internetes csevegést tiltja a vallás

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 1. 12:08

Egy tekintélyes szaúd-arábiai iszlám hittudós szerint vallásilag tilos és bűnnek számít a férfiak és nők közötti csevegés a világhálón - olvasható az al-Arabíja pánarab hírtelevízió honlapján.

A portál szerint a szaúdi tudósok bizottságának egyik tagja, Abdallah al-Mutlak sejk (képünkön)egy helyi rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a közösségi hálókon keresztül történő társalgás a tiltott "hulva" kategóriájába esik. Ez a vallási szakszó azt a helyzetet írja le, amikor egyedül van egy férfi egy nővel egy magánterületen. Al-Mutlak figyelmeztetett arra, hogy az ördög jelen van, amikor férfiak nőkkel beszélgetnek, ezért nyomatékosan kérte a gyengébb nem tagjait, hogy kerüljék el az ilyen helyzeteket, még akkor is, ha a beszélgetés célja információ- vagy tanácskérés.
 

A szaúdi közösségimédia-felhasználókból vegyes reakciókat váltottak ki a hittudós szavai. Míg egyesek méltatták al-Mutlak álláspontját, mások kigúnyolták őt és nézeteit. "Miért nem tiltják be (a vallási hittudósok) a nőket úgy, ahogy vannak?" - tette fel ironikusan a kérdést az egyik hozzászóló.

 


   

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás