Ígéretes ötletek a Telekom innovációs versenyén

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 31. 08:39

Az idén 34 pályázat érkezett a Telekom nemzetközi innovációs versenyének magyarországi elődöntőjére, közülük a legjobbnak ítélt ötlet, az ANGL elnevezésű video-broadcasting applikáció indulhat a Krakkóban rendezendő nemzetközi döntőben.

Az idén második alkalommal meghirdetett versenyre diákok csapatai, startup ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások jelentkezhettek különböző kategóriákban.
 

A 34 magyar pályázatból egy előszűrés után 7 csapat kapott lehetőséget a bemutatkozásra a Telekom vezetőségéből álló zsűri előtt. A nyertes mellett a zsűri négy különdíjat is hirdetett, így a Crypt-Talk nevű biztonságtechnológiai megoldás, a CreaTV elnevezésű második képernyős alkalmazás, a Shop&Roll nevű "intelligens vásárlókosár" és a Rebot, egy mobillal vezérelhető robotépítő megoldás kitalálói lehetőséget kapnak a Telekomtól arra, hogy ötletük továbbfejlesztéséről tárgyaljanak a vállalat szakértőivel és döntéshozóival.
 

A Deutsche Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyére 46 ország 326 csapata pályázott ötletekkel hat kategóriában. A legtöbb pályázat Németországból, Macedóniából, Magyarországról és Romániából érkezett. Minden negyedik ötletet Európán kívüli csapat nyújtott be, például Kanadából, Indonéziából, Hong Kongból és Dél-Afrikából. A 2014-es verseny fókuszába a "Felhő-alapú szolgáltatások" és a "Média és kommunikáció a jövőben" témakörök kerültek, az összes beérkezett pályamű 60 százalékát ebben a kategóriában nevezték.
 

A zsűri június 27-én választja ki a 12 döntős pályamű közül azt a projektet, amelyet a Deutsche Telekom és az inkubátorok együttműködésében megvalósítanak. A verseny fődíja egyebek közt potenciális befektetés akár 150 ezer euró összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom csoport döntéshozóival.
 

A tavalyi döntőbe három magyar csapat is bejutott, közülük a Cubilog a második helyet szerezte meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05