Samsung Z - Tizen platformmal az Android ellen

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 3. 12:16

A koreai óriás ma mutatja be San Franciscoban az első nem Android operációs rendszerrel működő okostelefonját, amellyel már az utóbbi idők második nagy lépését teszi meg a Google-tól való távolodásában.

A nagy reménységet Samsung Z-nek hívják és a változás lényege, hogy Tizen operációs rendszert (egészen pontosan Tizen 2.2.1-et) futtat Android helyett. Nem ez az első elszakadási próbálkozás a Google-tól: a Samsung régebben próbálkozott saját, házilag fejlesztett oprendszerrel, a Bada-val. Figyelemre méltó, hogy Tizen platformot kapott a Samsung februárban debütált Gear 2 okosórája is, de a Samsung Z lesz az első telefon, amely az új operációs rendszert használja.

 


Ami a konkrét mobilt illeti, külsőre senki meg nem különböztetné az eddigi Samsung termékektől. Hardveres képességei alapján valahová a zászlóshajó S5 alá pozicionálták: elég jó, de nem a legjobb. 4,8 hüvelykes HD Super AMOLED kijelzőt és 2,3 GHz-es négymagos processzort; 8 megapixeles hátlapi és 2,1 megapixeles előlapi kamerát, ujjlenyomat-érzékelőt és az ultra energiatakarékos üzemmódot; 2GB RAM-ot és 16 GB belső memóriát, 64 GB-ig bővíthető külső memóriahelyet kapott. De hogy azért ne legyen az S5 versenytársa, a kijelző mindössze 720 × 1280 pixel felbontású lett.

Kapható lesz fekete és arany színekben, mutatós, bőrhatású hátlappal.

 

hirado.hu

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20