Rendhagyó tanórákat tartottak a Telenor munkatársai

Az önkéntes napon a biztonságos internetezésről és a jövő iskolájáról beszéltek

forrás: Prím Online, 2014. június 4. 11:20

Nagy kert, kevés házi feladat, tabletről kivetített tananyag, ellenőrző helyett okostelefon applikáció, intő helyett sávszélesség-csökkentés – így képzelik a jövő iskoláját azok a kisiskolások, akiknek a Telenor önkéntesei tartottak informatikai foglalkozást a „Tedd Oda! Napon”. A mobiltársaság önkéntességre épülő programjában a jövő digitális iskolája mellett a világháló kínálta lehetőségekről és veszélyekről beszélgettek a gyerekekkel.

Rekord eredménnyel zárult a Telenor önkéntes programja, a 3. „Tedd Oda! Nap”, melyen minden eddiginél több, 503 munkatárs vett részt. A telekommunikációs szakemberek 11 általános iskola 33 osztályában, több mint 700 diák számára tartottak játékos előadást. A MediaSmart Hungary Digitális világ oktatási anyagára épülő foglalkozáson a biztonságos internetezés, az adatvédelem fontossága és a digitális zaklatás megelőzése került középpontba.

 

Az iskolákba vitt okos eszközökön a diákok és a látogatók közös prezentációkat is késztettek a jövő iskolájáról. A gyerekek rendkívül kreatív ötletekkel segítették a munkát, igazi „digitális bennszülöttekként”, készségszinten kezelték a telefonokat, hogy megtalálják a megfelelő illusztrációkat a „holografikusan kivetített történelemórához” vagy „az óriás akváriumhoz, ami álmaik iskolájában mindenképpen helyet kapna.

 
A 9 – 11 éves korosztály, akiknek a program szólt, nagyon jól kezelik az okos eszközöket, pontosan ismerik az internet előnyeit, de fontos, hogy felhívjuk a figyelmüket az internethasználat veszélyeire és a személyes adatok védelmének fontosságára. A Telenor kollégái játékos formában, egy Mars-expedíció keretében mutatták be, miért kell óvatosan kezelni a bizalmas adatokat.
 
 
A Telenor önkéntesei a „Tedd Oda! Nap” mellett több társadalmi programban is szerepet vállalnak. A vállalat munkatársai dolgozták ki a Digitális világ oktatási segédanyag mobilkommunikációról szóló fejezeteit, amelyeket próbaórákon személyesen is bemutattak kisiskolásoknak. Az UNICEF „Ébresztő-Óra” nevű, a Telenor támogatásával létrejött programjában pedig a világszervezet szakembereivel közösen a gyermekjogokról és az internetes zaklatásról tartanak interaktív előadásokat az ország számos általános és középiskolájában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05