A PayPal feje a Facebooknál folytatja

Az üzenetküldésre összpontosít a közösségi oldal

Czipperer Dia, 2014. június 11. 09:53

David Marcus, a PayPal vezérigazgatója a Facebookhoz igazolt. A jövőben a vállalat mobilrészlegénél folytatja pályafutását, június végétől.

Június 27-én távozik a PayPaltól David Marcus. Az eBayhez tartozó, online fizetési megoldásokat kínáló vállalat egykori vezérigazgató a Facebook üzenetküldésért felelős részlegének vezetőjeként folytatja munkáját.

 

A Facebook blogposztjában ír arról, hogy izgatottak lehetőség miatt, hogy folytathatják az üzenetküldési tapasztalatok továbbfejlesztését, amelyek jobban szolgálják a Facebook közösséget, és ezáltal még több embert érhetnek el. Azt is kifejtették a posztban, hogy David vezeti majd ezeket az erőfeszítéseket. Mindez nem is tűnik meglepőnek néhány hónappal azután, hogy felvásárolták a világ legnépszerűbb csevegő szolgáltatását, a Whatsappot.

 

 

Marcus 8 évesen már autodidakta módon tanulta a kódolást, és 23 évesen alapította meg első startup vállalkozását. A PayPalhoz három éve csatlakozott alelnökként, miután a vállalat megszerezte Zong névre keresztelt mobilfizetési cégét 240 millió dollárért. Két évig volt a cég elnöki székében.

 

A mostani döntésre Mark Zuckerberggel való találkozása után szánta el magát. Először nem tudta eldönteni, vajon egy újabb nagyvállalat jó lesz-e számára, de Mark lelkesítette, és meggyőzte az az egyedülálló elérés és fogyasztói elkötelezettség, amelyet a platform képes elérni.

 

A PayPalnál egyelőre John Donahoe, az eBay elnöke veszi át posztját, amíg ki nem nevezik utódját.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás