Portfólióban kerülhetnek arab piacra a legújabb magyar informatikai megoldások

forrás: Prím Online, 2014. június 12. 10:15

Negyedéves előkészítést követően ültek tárgyalóasztalhoz Bahrein minisztériumai, pénzügyi intézetei és legnagyobb befektetői a négy magyar IT cég képviselőivel Manamában. Az Insomnia Reklámügynökség közel-keleti piacért felelős részlege a piacvezető magyar IT megoldásokat portfólió szinten kínálja arab partnereinek.  A társaság vezetője szerint sosem jártak még ennyire közel a sikerhez.

A napokban a Bahreini Királyság fővárosában, Manamában ültek tárgyalóasztalhoz a bahreini Munkaügyi-; Egészségügyi- és Oktatási Minisztérium, az e-kormányzati hatóság, illetve a legnagyobb pénzügyi intézetek képviselői négy magyar informatikai-beszállító vállalattal, hogy tárgyaljanak a professzionális magyar informatikai megoldások Bahreinben történő alkalmazásáról. 

A találkozón - magyar oldalról - a Magyar Nemzeti Banknak, a Budapest Banknak vagy a MOL-nak is beszállító Eastron, a műholdas járműkövető rendszerek hazai bevezetését koordináló Navcenter, a banki „front to back office” megoldások specialistája az ApPello és az e-learning tananyagfejlesztésben élenjáró Balázs Diák képviselői illetve a társaságok külképviseletét ellátó Insomnia Middle East vett részt.

„Bahrein az Öböl-régió gazdasági központja, amely közel félezer pénzintézetnek ad otthont. Az erős financiális háttér ellenére a banki és pénzügyi informatikai megoldások azonban sok esetben még fejletlenek, Európa pedig ezen a területen is jó ajánlólevélnek számít. - mondta Gáll Zsolt, az Insomnia Middle East vezetője.

Az ügynökség által szervezett üzleti találkozó egy negyed éves előkészítő munka eredménye volt, amelynek során a potenciális üzleti partnerekkel egyeztették az igényeket és elvárásokat, így a felek az üzletkötés reményével ültek tárgyalóasztal mellé.

Mohamed al Noaimi, az Insomnia bahreini irodájának vezető tanácsadója elmondta, hogy magyar cégek fogadtatása kedvező, számos vállalat visszajáró vendég ebben a térségben, azonban nagyon kevesen kapnak valódi üzleti lehetőséget, de nekünk most minden esélyünk megvan erre.”

A társaság vezetője szerint a tárgyalássorozat sikerét mutatja, hogy a következő időszakban az együttműködés feltételeinek kétoldalú egyeztetése és kidolgozása zajlik majd.

Az Insomnia 2010-ben jelent meg először a Perzsa-öböl menti országok piacán és két éve jegyezték be az Insomnia Middle East ügynökséget a bahreini királyságban. A társaság nemcsak kommunikációs megbízásokat végez, hanem a két régió üzleti szféráját is közelíti egymáshoz. Az elmúlt hónapokban a kuvaiti NTEC nevű technológiai vállalat és a professzionális konyhai felszereléseket gyártó, szaúd-arábiai Raqtan megbízását nyerte el.
 

Kulcsszavak: trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

2023. szeptember 25. 17:20

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59