Műholdcéget vett a Google

Czipperer Dia, 2014. június 12. 11:02

A Google kedden hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a SkyBox Imagine nevű műholdcéget. A beruházás 500 millió dollárt ért meg a keresőóriásnak.

A műholdgyártással és nagyfelbontású képek készítésével foglalkozó, öt éve alakult SkyBox Imagine nevű céget vásárolta fel a Google a napokban 500 millió dollárért. Kedden jelentette be a vállalat, hogy a jövőben együtt dolgoznak majd a Google termékek fejlesztésén.

 

A távlati cél, hogy a jövőben a műholdakról biztosítsanak majd internetelérést, ám az is fontos része a terveknek, hogy a Google térképeket naprakész fotókkal bővítsék, melyben a műholdcég lesz segítségükre.

 

A cél az, hogy a térképek ne csak naprakészeK, hanem pontosan is legyenek. A SkyBox műholdjain az egy méternél kisebb tárgyak is látszanak, így ezekkel a nagyfelbontású képekkel jelentős minőségnövekedést érhetnek el a Google térképein.

 

A Google hivatalos nyilatkozatában kifejtette, a műholdak segítenek abban, hogy a térképek pontosak és naprakészek legyenek. A későbbiekben pedig remélik, a SkyBox csapata és a technológia képes lesz arra, hogy javítsák az internet-hozzáférést és katasztrófa-elhárítást.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: minonvilla.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás