Műholdcéget vett a Google

Czipperer Dia, 2014. június 12. 11:02

A Google kedden hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a SkyBox Imagine nevű műholdcéget. A beruházás 500 millió dollárt ért meg a keresőóriásnak.

A műholdgyártással és nagyfelbontású képek készítésével foglalkozó, öt éve alakult SkyBox Imagine nevű céget vásárolta fel a Google a napokban 500 millió dollárért. Kedden jelentette be a vállalat, hogy a jövőben együtt dolgoznak majd a Google termékek fejlesztésén.

 

A távlati cél, hogy a jövőben a műholdakról biztosítsanak majd internetelérést, ám az is fontos része a terveknek, hogy a Google térképeket naprakész fotókkal bővítsék, melyben a műholdcég lesz segítségükre.

 

A cél az, hogy a térképek ne csak naprakészeK, hanem pontosan is legyenek. A SkyBox műholdjain az egy méternél kisebb tárgyak is látszanak, így ezekkel a nagyfelbontású képekkel jelentős minőségnövekedést érhetnek el a Google térképein.

 

A Google hivatalos nyilatkozatában kifejtette, a műholdak segítenek abban, hogy a térképek pontosak és naprakészek legyenek. A későbbiekben pedig remélik, a SkyBox csapata és a technológia képes lesz arra, hogy javítsák az internet-hozzáférést és katasztrófa-elhárítást.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: minonvilla.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás