QualysmArt kiállítás – Tudomány, technológia, művészet

forrás: Prím Online, 2014. június 16. 15:48

Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozása. A hazai és nemzetközi művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelenlévő festmények és a virtuális művészet találkozása. A kiállításon Molnár Gergely, a fiatal festőművész is bemutatkozott.

A Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éve megfogant elképzelés célja eleinte a fiatal, feltörekvő képzőművészek támogatása volt, mára azonban kiforrottabb és jóval átfogóbb küldetéssel bír. A vállalkozás egy olyan – szintén QualysmArt elnevezésű – vizualizációs megoldást dolgozott ki, mely elsősorban múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, hiszen segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Samsung Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők. Az érdeklődők megismerhették a Qualysoft saját fejlesztésű QualysmArt Digital Signage nevű rendszerét is, amely tetszőleges számú készülék felhő alapú vezérlését, képek, videók és webtartalmak továbbítását és kívánság szerinti rendezését teszi lehetővé.

 A felhőalapú QualysmArt nemcsak PC-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel szerkeszthetők. Mivel az alkalmazás külső adatbázisokhoz is képes kapcsolódni, ezért üzleti célú vizualizációs megoldásként is használható.

„A művészet és a technológia párosítását célzó QualysmArt elképzelés megvalósítása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Ezzel egy olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz.“ - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

 


A kiállításra ez évben meghívott művészek:


·    Michael Amarata
·    Yvonne Deyzac
·    Michael Hoch
·    Gergely Molnár
·    Ekkehard Tischendorf
·    Reiner Tischendorf
·    Christoph Überhuber 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58