QualysmArt kiállítás – Tudomány, technológia, művészet

forrás: Prím Online, 2014. június 16. 15:48

Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozása. A hazai és nemzetközi művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelenlévő festmények és a virtuális művészet találkozása. A kiállításon Molnár Gergely, a fiatal festőművész is bemutatkozott.

A Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éve megfogant elképzelés célja eleinte a fiatal, feltörekvő képzőművészek támogatása volt, mára azonban kiforrottabb és jóval átfogóbb küldetéssel bír. A vállalkozás egy olyan – szintén QualysmArt elnevezésű – vizualizációs megoldást dolgozott ki, mely elsősorban múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, hiszen segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Samsung Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők. Az érdeklődők megismerhették a Qualysoft saját fejlesztésű QualysmArt Digital Signage nevű rendszerét is, amely tetszőleges számú készülék felhő alapú vezérlését, képek, videók és webtartalmak továbbítását és kívánság szerinti rendezését teszi lehetővé.

 A felhőalapú QualysmArt nemcsak PC-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel szerkeszthetők. Mivel az alkalmazás külső adatbázisokhoz is képes kapcsolódni, ezért üzleti célú vizualizációs megoldásként is használható.

„A művészet és a technológia párosítását célzó QualysmArt elképzelés megvalósítása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Ezzel egy olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz.“ - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

 


A kiállításra ez évben meghívott művészek:


·    Michael Amarata
·    Yvonne Deyzac
·    Michael Hoch
·    Gergely Molnár
·    Ekkehard Tischendorf
·    Reiner Tischendorf
·    Christoph Überhuber 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20