Új, imagePRESS C800 sorozatú, íves nyomtatásra képes Canon nyomtatók

forrás: Prím Online, 2014. június 17. 16:50

Canon Europe bemutatta az új színes, nagy kapacitású íves nyomtatásra használható imagePRESS C800 sorozatot, amely ötvözi az új és jól bevált imagePRESS technológiákat.

A két modellből – a 70 lap/perces teljesítményű imagePRESS C700-ból és a 80 lap/perces imagePRESS C800-ból – álló sorozat az innovatív funkciók mellett a vállalat zászlóshajójának számító Canon imagePRESS C7011VP(S) fejlett és bevált technológiáit is alkalmazza, így jobb nyomatminőséget, hatékonyságot és sokoldalúságot kínál a kereskedelmi és az házon belüli nyomtatási környezetekben is.

 

A Canon színes digitális nyomtatóinak választékában az imageRUNNER ADVANCE C9000 sorozat és az imagePRESS C6011(S) közé pozicionált imagePRESS C800 sorozat a kiemelkedő minőséget piacvezető termelékenységgel párosítja. A készülékeket innovatív megoldásaiknak köszönhetően sokféle hordozóanyaggal lehet használni - például vastag lakkozott papírokkal és borítékokkal is - és ugyanúgy alkalmasak a kis példányszámú munkákra mint az összetett, változó adatokat tartalmazó- és megszemélyesített nyomtatási feladatok végrehajtására.

Az imagePRESS C800 sorozat jellegzetessége:

 

- A Canon újonnan kifejlesztett Consistently Vivid (CV) festéke jobb minőségű nyomtatásra képes akár 80 lap/perces sebességgel, jobb transzferhatékonyságot kínál sokféle hordozón - ide értve az egyedi és különleges alkalmazásokhoz szükséges domborított és durva felületű papírokat is - a nagyobb színállandóság és pontosság érdekében.

- A Compact Registration Technology (CRT) biztosítja, hogy a legkiválóbb minőségű nyomat eléréséhez minden egyes kép, minden egyes íven mindig ugyanarra a helyre kerüljön, akár egy ív nyomtatásáról van szó, akár sok ezeréről.

- A 32 lézersugárral dolgozó Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL) egység a többszörös megvilágításos technológia miatt különleges; 2400 x 2400 dpi-s felbontásra képes úgy, hogy közben támogatja a termelékeny nyomtatást, és lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek a lehető legtöbb féle rácsminta közül választhassanak.

- A többdimenziós, kevertszínes kalibrációra szolgáló új Auto Correct Colour Tone (ACCT), illetve a kibővített Auto Gradation Adjustment (AGA) (amely egy könnyen használható színkalibrációs eszköz) értékes lehetőségeket kínálnak a nyomdai vállakozások ügyfelei számára. 

 

A nagy nyomtatási sebesség (percenként akár 80 nyomat, igen sokféle anyagra) az Advanced Twin Belt Fusing egységnek köszönhető. Az imagePRESS C800 sorozat akár 220 grammos papírokra is maximális sebességgel tud nyomtatni, a minőség romlása nélkül. A kivételes nyomtatási sebességet az innovatív indukciós fűtés és hűtés teszi lehetővé; a vegyes anyagú feladatoknál a nagy termelékenység érdekében a berendezés intelligens hőszabályozást alkalmaz. Az imagePRESS C800 sorozat 300 gramm súlyig képes kétoldalas nyomtatásra úgy, hogy a két oldal nagy pontossággal fedi egymást, így a nyomdai szolgáltatók a nagyobb kihívást jelentő feladatokat is kézi beavatkozás vagy egyéb, a termelékenységet befolyásoló beavatkozás nélkül tudják elvégezni.

 

A festéktranszfer hatékonyságának növelését szolgálja az imagePRESS C800-ban használt Elastic Intermediate Transfer Belt technológia, amelynek révén a berendezés kiemelkedően jól kezeli a különféle hordozókat és még az egyenetlen felületekre is szépen dolgozik, így kiválóan használható texturált vagy újrahasznosított anyagoknál is.


A fejlett lapadagolási technológia, az új, többfiókos papírtároló három új technológiával segít megelőzni az elakadásokat, még lakkozott papíroknál is. A papírsúlytól és -típustól függően különféle sebességgel áramoltatott levegő, az új, szétválasztásvezérlő rendszer és a nyomtatóban  használt alkatrészek kiváló anyagminősége gyakorlatilag megszüntetik az elakadásokat, maximálisra növelve a berendezés rendelkezésre állását, jelentősen javítva ezzel a nyomda hatékonyságát és termelékenységét.

 

Az imagePRESS C800 sorozat három innovatív munkafolyamattal segíti a házi nyomdák és a grafikai műhelyek igényeinek kielégítését. Ezek a következők: a Canon imagePRESS Printer Kit B1 – a kimagasló minőséget igénylő nyomtatási feladatok könnyű végrehajtásához; a PRISMAsync iPR C800 Series A1 – a teljes munkafolyamat egyetlen pontból történő vezérléséhez az egyszerű és intuitív működtetés és a hatékony feladatmegosztás érdekében; továbbá az imagePRESS Server F200 és imagePRESS Server G100 – két új digitális nyomtatásvezérlő, amelyet a digitális munkafolyamatok vezető vállalata, az EFI™ fejlesztett. Ezek a nyomtatásvezérlők az EFI új Fiery FS150 Pro és FS150 platformjaira épülnek, és gyorsabb feldolgozást, remek képminőséget és kényelmes, automatikus munkafolyamatokat kínálnak.

 

Az imagePRESS C800-hoz rendelkezésre álló automatizált, soros kötészeti lehetőségek bőséges választéka biztosítja a magas termelékenységet. Mindemellett a berendezés sokféle üzleti lehetőség előtt nyit utat azzal, hogy radikálisan csökkenti a kézi beavatkozások számát, időt és pénzt takarítva meg minden feladatnál. A maximális rugalmasság érdekében az imagePRESS C800 Series is sokféle külső gyártós kötészeti/utómunkálati eszközzel kompatibilis.

 

Az új imagePRESS C800 megjelenése kapcsán Mark Lawn, a Canon  professzionális nyomtatási részlegének Angliáért és Európáért felelős marketingigazgatója ezt mondta: „Az új imagePRESS C800 sorozat piaci megjelenése azon túl, hogy a színes nyomdagép-választékunkat bővíti, azok számára is megoldást jelent, akik kivételes minőséget, termelékenységet és rugalmasságot várnak el, viszont nem nyomtatnak annyit, hogy megérje számukra az imagePRESS C7011 sorozat valamelyik modelljének megvásárlása.” 

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Gaming útközben az új AOC GAMING 16G3 modellel

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az AOC GAMING első hordozható gaming monitorát, a 16G3 modellt. A 15,6 hüvelykes (39,5 cm) kijelzőt úgy került megtervezésre, hogy karcsú, vékony és szemet gyönyörködtető kialakításával lépést tartson a magával ragadó mobil játékokkal és fokozza az útközbeni termelékenységet.

2023. szeptember 16. 15:47

Új termékekkel jelentkezik a Philips monitors

A szeptember mindig energikus és lendületet ad életünk újjászervezéséhez és újrakezdéshez. A diákok visszatérnek az osztálytermekbe, a családok pedig a tanévhez igazítják a naptárukat. Sok szakember a nyári szünet után felfrissülve tér vissza az irodába, és új erővel veti bele magát a feladatokba. Talán nem meglepő, hogy az elektronikai cikkek iránt különösen nagy a kereslet az évnek ebben az időszakában: az adatok szerint az EMEA-régióban a válaszadók 45%-a tervezi új elektronikai termékek vásárlását, a laptopoktól a táblagépekig, a monitoroktól a webkonferencia-kiegészítőkig*.

2023. szeptember 6. 09:56

Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

2023. augusztus 29. 13:01

Itt a Samsung első Dual UHD felbontású gaming monitorja

A Samsung a vizuális kijelzők üzletágának élvonalbeli vállalataként mutatja be az Odyssey széria legújabb modelljeit, a gaming monitorok jövőjét meghatározó 57 colos Odyssey Neo G9 és az 55 colos Odyssey Ark készülékeket. Az új játékmonitorok először az egyik legnevesebb nemzetközi számítógépes- és videójáték rendezvényen, a kölni Gamescom 2023 kiállításon láthatóak augusztus 23. és 27. között. 

2023. augusztus 26. 16:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59