SAP: teljes pénzügyi megoldás a felhőből

forrás: Prím Online, 2014. június 17. 09:16

Új, felhős szolgáltatást hoz piacra az SAP.  A Simple Finance-t azon cégek számára fejlesztették ki, ahol problémásak a pénzügyi folyamatok, azok bonyolultsága és lassú elvégzése miatt. A szolgáltatásként, havidíj ellenében igényelhető megoldás lefedi a teljes tervezési, elemzési, könyvelési, pénzügyi műveletek, kockázatok-megfelelési feladatok ellátásához szükséges funkciókat.

Az alkalmazás valós idejű folyamatokat tesz lehetővé nagy mennyiségű adatok esetén is, a HANA technológiának köszönhetően. A vállalat szerint ezzel a múlté lesz az, hogy egy-egy pénzügyi zárásra napokat, órákat kell várni. Az SAP Simple Finance más felhő, és on-premise (ügyfélnél telepített) megoldásokkal, és a világ legnagyobb üzleti hálózatával (Ariba) is könnyedén összeköthető. A szoftvercég 25 iparág, és 50 ország számára tervezi lokalizálni e megoldását.

 

További iparági megoldások a felhőből

 

További iparágspecifikus cloud megoldásokat is tervez kihozni az SAP, melyeket az ügyfelekkel, partnerekkel közösen fejlesztene a szoftvercég. Közös pontjuk, hogy mindegyik havidíj alapon, teljesen menedzselt szolgáltatásként lenne elérhető az SAP HANA Enterprise Cloud-ból, és azon 25 iparágat támogatják, ahol a hagyományos on-premise megoldásokkal már jelen van a walldorfi cég. Az SAP eddig is adott már ki iparágspecifikus megoldásokat például a vegyipar, az egészségügy, a kiskereskedelem, a sport, az utazás egy-egy alterülete számára.
 

 

Szakít a felhős HR

 

Az SAP ezzel párhuzamosan hozta nyilvánosságra, hogy egy év alatt megkétszerezte ügyfelei számát az alap HR folyamatokat támogató SuccessFactors Employee Central nevű felhő megoldása kapcsán. Az új felhasználók közé tartozik például a korábban Siemens Enterprise Communications-ként ismert Unify, a közel 20 000 főt foglalkoztató amerikai Timken, a globális mérnöki és kivitelezési szolgáltatásokkal foglalkozó M+W UK, az 5000 főt foglalkoztató Expro Csoport. A szoftvercég HR megoldásait így már 26 millióan használják világszerte.

 

Egy megaüzletről is beszámolt az SAP. Régóta meglévő ügyfelét, a Shell-t is a felhőbe költözteti. A megállapodásról annyit tudni, hogy az évtized végéig szól, és az IT üzemeltetés költségének csökkentését célozza. Az olajipari cég többek között HANA-technológiát, prediktív analitikát, mobil megoldásokat kíván a felhőből használni.

 

Nyitókép: ithome.com.tv
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás