SAP: teljes pénzügyi megoldás a felhőből

forrás: Prím Online, 2014. június 17. 09:16

Új, felhős szolgáltatást hoz piacra az SAP.  A Simple Finance-t azon cégek számára fejlesztették ki, ahol problémásak a pénzügyi folyamatok, azok bonyolultsága és lassú elvégzése miatt. A szolgáltatásként, havidíj ellenében igényelhető megoldás lefedi a teljes tervezési, elemzési, könyvelési, pénzügyi műveletek, kockázatok-megfelelési feladatok ellátásához szükséges funkciókat.

Az alkalmazás valós idejű folyamatokat tesz lehetővé nagy mennyiségű adatok esetén is, a HANA technológiának köszönhetően. A vállalat szerint ezzel a múlté lesz az, hogy egy-egy pénzügyi zárásra napokat, órákat kell várni. Az SAP Simple Finance más felhő, és on-premise (ügyfélnél telepített) megoldásokkal, és a világ legnagyobb üzleti hálózatával (Ariba) is könnyedén összeköthető. A szoftvercég 25 iparág, és 50 ország számára tervezi lokalizálni e megoldását.

 

További iparági megoldások a felhőből

 

További iparágspecifikus cloud megoldásokat is tervez kihozni az SAP, melyeket az ügyfelekkel, partnerekkel közösen fejlesztene a szoftvercég. Közös pontjuk, hogy mindegyik havidíj alapon, teljesen menedzselt szolgáltatásként lenne elérhető az SAP HANA Enterprise Cloud-ból, és azon 25 iparágat támogatják, ahol a hagyományos on-premise megoldásokkal már jelen van a walldorfi cég. Az SAP eddig is adott már ki iparágspecifikus megoldásokat például a vegyipar, az egészségügy, a kiskereskedelem, a sport, az utazás egy-egy alterülete számára.
 

 

Szakít a felhős HR

 

Az SAP ezzel párhuzamosan hozta nyilvánosságra, hogy egy év alatt megkétszerezte ügyfelei számát az alap HR folyamatokat támogató SuccessFactors Employee Central nevű felhő megoldása kapcsán. Az új felhasználók közé tartozik például a korábban Siemens Enterprise Communications-ként ismert Unify, a közel 20 000 főt foglalkoztató amerikai Timken, a globális mérnöki és kivitelezési szolgáltatásokkal foglalkozó M+W UK, az 5000 főt foglalkoztató Expro Csoport. A szoftvercég HR megoldásait így már 26 millióan használják világszerte.

 

Egy megaüzletről is beszámolt az SAP. Régóta meglévő ügyfelét, a Shell-t is a felhőbe költözteti. A megállapodásról annyit tudni, hogy az évtized végéig szól, és az IT üzemeltetés költségének csökkentését célozza. Az olajipari cég többek között HANA-technológiát, prediktív analitikát, mobil megoldásokat kíván a felhőből használni.

 

Nyitókép: ithome.com.tv
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

A játékipar és a VR hajtja a szórakoztató- és médiaipar fejlődését

A globális szórakoztató- és médiaipar tavaly ugrásszerűen fejlődött, meghaladva az általános világgazdasági növekedést. A 2020-as, világjárvány okozta 2,3%-os csökkenést követően a szektor bevételei 2021-ben erőteljesen, 10,4%-kal emelkedtek, 2,12 ezer milliárd dollárról 2,34 ezer milliárd dollárra. 

2022. június 30. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27