Új lendületet kaptak a személyi számítógépek

A vártnál jobban teljesített az Intel

Czipperer Dia, 2014. június 18. 12:51

Emelkedtek az árbevételek az Intelnél az első negyedéves eredményekhez és a várakozásokhoz képest. Ennek hátterében az áll, hogy a korábban csökkenő tendenciát mutató PC-piac új lendületet kapott: stabilizálódott és újra erősödni kezdett.

Az Intel felülmúlta a paici várakozásokat árbevételét illetően. A várt 12,5-13,5 milliárd dollár helyett a 13,4-14 milliárdos sávba került. Ezzel együtt a várható profit arányát is növelte.

 

Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája az eredményekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az elmúlt két-három éves időszakot követően a személyi számítógépek iránti kereslet újra erősödni kezdett világszerte.

 

Ezzel együtt az is közrejátszhat az emelkedő tendenciában, hogy a Microsoft már nem támogatja a Windows XP operációs rendszert, amely a számítógépek egynegyed is fut jelenleg. A szakember azt is hozzátette, hogy az új „Windows-ciklus” a Lenovo első negyedéves eredményein is látszik: a PC-k iránti kereslet 4 százalékkal emelkedett.

 

„A személyi számítógépek piacának bővülése, illetve a várhatóan emelkedő profitarány a két fő tényező, amelyek alapján úgy gondoljuk, hogy a piac újra fogja árazni a részvényt” – mondta. „Várakozásunk szerint, bár az Intel részvényeit korábban a legtöbben inkább eladásra ajánlották, a kilátások hatására emelkedő célárakkal a papír árfolyama továbbra is emelkedni fog.”

 

 

Nyitókép: laptopmedia.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59