Idegesítenek a Facebook alkalmazásmeghívók? Van megoldás!

Czipperer Dia, 2014. június 23. 13:11

Lehet, hogy sokak számára evidensnek tűnik, ám mégis akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában azzal, hogyan szabaduljanak meg egy kéretlen facebookos alkalmazásmeghívótól. Íme egy kis útbaigazítás.

Hogy miért pont most írunk erről? Jómagam azt tapasztalom, egyre több ismerősöm veszik el a közösségi média dzsungelében. Jobbára csak jelen vannak az oldalon (jelen esetben a Facebookon), de számos fontos lépéssel, szolgáltatással nincsenek tisztában. Az egyik ilyen fontos – állandóan jelen lévő probléma – a kéretlen alkalmazásmeghívók.

 

Sokan írják ki az üzenőfalukra, hogy nem kérnek játékfelkéréseket, meghívókat, pedig valójában annyi erőfeszítéssel, míg megírják ezt az üzenetet, ők maguk is letilthatják ezeket.

 

A legtöbb alkalmazás automatikusan küldd felkéréseket ismerősöknek, csak így engedi használni az adott appot a rendszer. Tehát, aki játszani szeretne, annak be kell vállalnia azt a kockázatot, hogy utána az ismerősök támadásainak kereszttüzébe kerül, illetve egy-egy letiltás is megtörténhet.

 

Szeret, nem szeret?!

 

Adott egy helyzet: van egy átlagos ismerősünk, netalántán jó barátunk, illetve rokonunk az oldalon. Általában szeretjük, amiket posztol, talán még érdekel is, sor megy sora, csak ne küldene játékmeghívókat. Tiltsam le, avagy sem? Nos, a válasz nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Nem kell ugyanis minden szálat megszakítanunk azért, mert „kedves ismerősünk” a Facebook-játékok bűvkörébe került, van okosabb és kevésbé a kedélyeket felkorbácsoló megoldás is.

 

Nem mindig az egyszerűbb a jobb

 

Természetesen le is tilthatjuk ismerősünket, törölhetjük is baráti körünkből, de ha mégsem szeretnénk viszálykodni, akad más lehetőség is, ami ráadásul nem is bonyolultabb az előzőnél, csupán kevesebben tudnak erről az opcióról.

 

Aki szokott böngészni a „Beállítások” fül alatt, annak talán nem ismeretlen megoldás az, hogy egyes alkalmazásokat külön-külön is letilthatunk, illetve megadhatjuk azon ismerősünk nevét, akitől nem szeretnénk a jövőben hasonló felkéréseket kapni. A Facebook beállításoknál a „Tiltás” menüpont alatt található meg ez az opció, közvetlenül a „Felhasználók tiltása” lehetőség alatt. Itt ezek mellett arra is van lehetőség, hogy egyes eseménymeghívókat letiltson az adott felhasználó.

 

 

 

Vagyis nem kell teljesen megszakítani a kapcsolatot egy adott ismerősünkkel, hiszen van okosabb és kevésbé fájdalmasabb megoldás is.

 

Kép: v8.en.memegenerator.net

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

2023. május 31. 20:08

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39