Vércukorszintet mérő divatos kiegészítők fejlesztésén dolgoznak

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 24. 09:47

Vércukorszint ellenőrzésére alkalmas és egyúttal divatos kiegészítőként használható eszközt fejleszt az Apple, a Google és a Samsung Electronics - mondták el iparági források a Reuters hírügynökségnek.

A mobiltechnológiai cégek a mérést fizikai beavatkozás nélkül szeretnék megvalósítani. Egy lehetséges megoldás, hogy elektromos töltés vagy ultrahang segítségével keresztülvezetik a glükózt a bőrfelszínen, majd a karkötőbe, vagy órába épített alkalmazás képes megmérni a vércukor szintet.

Az Apple különböző orvosi technológiai cégek vezetőivel és bio-szenzor mérnökökkel dolgozik az új eszköz létrehozásán.

A Google "okos" kontaktlencse fejlesztésén dolgozik, amely a könny cukortartalmát méri, azonban az eddigi próbálkozások a test hidratáció- és hőmérsékletváltozása miatt kudarcba fulladtak.

A Samsung pedig olyan "jelzőlámpa" rendszer létrehozásával foglalkozik, amely a jövőbeli Galaxy Gear okos órán keresztül küld figyelmeztetést a vércukorszintről.

A piackutató GlobalData cég szerint bár az új technológia első szériája valószínűleg limitált számban lesz elérhető, 2017-re a vércukormérők piaca felülmúlja majd a 12 milliárd dolláros értéket.

Az alkalmazások kifejlesztésén számos mérnök és kutató orvos dolgozik, továbbá egyeztetések folynak a vállalatok és az amerikai kormány között, az eszközöket érintő szabályozásokról.

Egy ilyen eszköz megalkotásához több millió, de akár milliárd dolláros összegre van szükség - fejtette ki Terrance Gregg, az amerikai DexCom, vércukormérő készülékgyártó cég vezérigazgatója.

A Medtronic Inc. alelnöke, Stephen Oesterle elmondta: míg a Medtronic 1,5 milliárd dollárt költ kutatásra és fejlesztésre, a Google 8 milliárd dollárt szán ugyanerre a célra, így komoly versenytársnak minősül az egészségügyi készülékek piacán.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39