Egységes logó jelzi majd a biztonságos online patikákat az EU-ban

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 25. 10:10

Egységes logó teszi majd lehetővé a fogyasztók számára, hogy meggyőződjenek arról, hogy az Európai Unióban működő internetes patikák engedélyei rendben vannak-e - közölte az Európai Bizottság.

A szürke-zöld, csíkos, fehér keresztet tartalmazó logó jövő év közepén jelenhet meg az Európai Unió tagállamaiban működő, internetes gyógyszervásárlást kínáló honlapokon. A kedden elfogadott döntés pár héten belül lép hatályba, a tagországoknak pedig egy évük van, hogy megvalósítsák annak rendelkezéseit.
 

A logó alatt annak a tagállamnak a zászlaja lesz látható, amelyben a gyógyszertárat bejegyezték, valamint egy felirat, hogy "Ide kattintva kiderítheti, szabályosan működik-e ez a honlap". A link az adott tagállam engedélyezési hatóságának honlapját nyitja majd meg, ahol az összes engedélyezett gyógyszertárat és -kereskedőt tartalmazó lista jelenik meg. Ezen a listán ellenőrizhető, hogy a meglátogatott internetes gyógyszertár valóban rendelkezik-e a szükséges hatósági engedélyekkel, hogy gyógyszereket árulhasson.
 

"Ha szerepel a listán, folytatható a vásárlás, de ha nem, keressen egy másik, engedélyezett kereskedőt a listán" - áll a brüsszeli közleményben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05