Újra hazai bandák a Sziget nagyszínpadán

forrás: Prím Online, 2014. június 28. 09:36

A Sziget Fesztiválköztársaságban egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg. A legnagyobb számban – több mint kétszázan  azonban a magyar fellépők képviseltetik magukat, egyrészt egy nekik dedikált és újra szabadtéri színpadon, de több más műfaji helyszínen is, ahol az adott szcéna legjobb hazai csapatai lépnek fel. Sőt, idén újra lesznek magyar bandák a Nagyszínpadon is.

Két jó hír érkezett a Sziget háza tájáról a magyar zene kedvelőinek. Egyrészt újra szabadtéren, és az egyik legforgalmasabb „csomópontban” lévő színpadon mutatkozhatnak be a legjobb hazai bandák és előadók. Másik újdonság, hogy újra több honi zenekar is fellép a Nagyszínpadon.

 

Szabadtéren a magyar „nagyszínpad”

 

A magyar zene központi helyszíne tehát a – megnövelt méretű és nézőterű  Petőfi Rádió – Volt Fesztivál színpad lesz, ahol naponta délután kettőtől sorjáznak majd a programok, a magyar zenészek legjavát felvonultatva. Az egy hét alatt több mint ötven fellépő adja itt majd egymásnak a mikrofont a Mínusz Egyedik naptól vasárnapig.

 

Itt lesz a Bábel Zenekar, az Óriás, A Belmondó, a Road, A Fish!, a PUF, a Grand Mexican Warlock, a Halott Pénz, a Riddim Colony, a Hősök, a Magashegyi, a 30Y, a Hangtapasz, az Elefánt, Sena, az Antilop Horror, a HS7, a Vad Fruttik, a Van Zozéka, a Turbó, az Anna and Barbies, a Supernem, az Intim Torna Illegál, a The Carbonfools, Both Miki és a Palimo Story, Odett, a Middlemist Red, az Ocho Macho, a Ladánybene 27, a Brains, a Bohemian Betyars, a Hangmás, a Tudósok, a Kaukázus, Deniz és Péterfy Bori. Ezzel még nincs vége: késő esti sávban akusztikus koncerteket hallhatunk majd ugyanitt. Jön a Leander Rising Akusztik, a Roy és Ádám Akusztik, a Cimbaliband, a Ganxsta Jazz, az Alvin és a Mókusok Unplugged. Hajnalban pedig parti zárja minden nap programját. Mi több: itt lesz - Szigetzáró buliként – vasárnap este a Sziget alapító Müller Péter Sziámi formációja az ... and Friends akusztik koncertje is, zenészbarátokkal kiegészülve.

 

 

Újra magyarok a Nagyszínpadon

 

Magyar zenekar adja a nyitóbulit az idei Nagyszínpadon. A Sziget ezévi „himnuszát” is jegyző Iván and the Parazol a Mínusz Egyedik nap első fellépőjeként kapott lehetőséget a szervezőktől. „Túl azon, hogy a Sziget himnuszt adó zenekarnak igyekeztünk nagy hazai és nemzetközi megjelenést adni a kampány során, szeretnénk egyéb lehetőségeket is kínálni ismertségük növelésére. Amellett, hogy kapcsolataink révén segítjük majd őket a nemzetközi porondokon, úgy gondoltuk, hogy a Sziget Nagyszínpadán is helyet biztosítunk számukra” – mondta Gerendai Károly.

 

Talán nincs is pop-rock szerető hazai fül, ami ne hallott volna a Nagy-Szín-Pad kezdeményezéséről, melyben hazai zenekarok mérettettek meg, s a győztesek a nagy hazai fesztiválok fő műsoridejében léphetnek fel. Bár az eredeti díjak közt nem szerepelt, de amellett, hogy a döntősök a Sziget magyar „nagyszínpadán” kapnak lehetőséget, a szervezők - egyfajta különdíjként - a nyertesnek a Nagyszínpadon kínálnak helyet.  Mary Popkids – Nagy-Szín-Pad, Nagy-Szín-Pad!

 

A Sziget 2013-as „himnuszát” adó Punnany Massif már tavaly is feszegette a magyar színpad határait. ”Idén úgy döntöttünk, látva a Punnany rajongótábor robbanásszerű növekedését, hogy azon kevés zenekarként, akik a Nagyszínpadra „érettek”, most helyet kínálunk ezen a színpadon” – ad magyarázatot Gerendai.

 

A szervezők egyelőre titokzatoskodnak még egy magyar nagyszínpados fellépővel kapcsolatban, de a megállapodásuk értelmében nem tehetnek mást. Július 26-án azonban lehull a lepel, s kiderül, ki lesz az a magyar zenekar, aki főműsoridőben, a Mínusz Egyedik napon, a Blink 182 előtt ad majd koncertet.  

 

Aki alaposabban megvizsgálja a Sziget idei felhozatalát, látja, hogy az A38-on lép fel az Irie Maffia. Mivel ők is kinőtték már a magyar színpad méreteit, nekik a szervezők a Sziget második legnagyobb színpadán, ebben a 10 ezres befogadó képességű megasátorban biztosítottak idén már helyet.

 

Ezzel természetesen nem ért véget a magyar fellépők sora, hisz’ az Világzene Falutól a Tribute színpadig, a Colosseumtól az Egyetemek Utcájáig, a Blues-Ír színpadtól az Európa Színpadig mindenhol felbukkannak majd hazai előadók, bandák, Dj-k, több mint kétszázan. 

Kulcsszavak: Sziget fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08