Robotlábat engedélyezett az amerikai hatóság

Czipperer Dia, 2014. június 27. 16:31

ReWalknak keresztelték azt a „robotlábat”, amely a bénult pácienseken segíthet Amerikában. Az élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság most először engedélyezte, hogy egy ilyen megoldást emberek is használhassanak.

A DailyMail számol be arról az úttörő megoldásról, mely a kerekesszékbe kényszerült betegeken segíthet. A ReWalk robotlábat az izraeli székhelyű Argo Medical Technologies alapítója tervezte, aki maga is tolószékhez van kötve egy autóbaleset miatt.

 

A készüléket mozgásérzékelővel és motorizált ízületekkel látták el, ezek képesek érzékelni a felső test egészen finom mozgásait is, és reagálnak az illető egyensúlyváltozására is.

 

 

Ez egy mesterséges külső szerkezet, amellyel állni és járni képes a páciens – ehhez azonban segítőre van szükség, amely a stabilitást szolgálja. A robotlábat a deréknál és vállaknál rögzítik a páciensre, a szerkezetet pedig hevederek tartják. Szükség van azonban egy mankóra is, ugyanis egy hátizsákot is viselni kell a használat közben, amelyben a vezérlő számítógép és az akkumulátor található.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51