Robotlábat engedélyezett az amerikai hatóság

Czipperer Dia, 2014. június 27. 16:31

ReWalknak keresztelték azt a „robotlábat”, amely a bénult pácienseken segíthet Amerikában. Az élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság most először engedélyezte, hogy egy ilyen megoldást emberek is használhassanak.

A DailyMail számol be arról az úttörő megoldásról, mely a kerekesszékbe kényszerült betegeken segíthet. A ReWalk robotlábat az izraeli székhelyű Argo Medical Technologies alapítója tervezte, aki maga is tolószékhez van kötve egy autóbaleset miatt.

 

A készüléket mozgásérzékelővel és motorizált ízületekkel látták el, ezek képesek érzékelni a felső test egészen finom mozgásait is, és reagálnak az illető egyensúlyváltozására is.

 

 

Ez egy mesterséges külső szerkezet, amellyel állni és járni képes a páciens – ehhez azonban segítőre van szükség, amely a stabilitást szolgálja. A robotlábat a deréknál és vállaknál rögzítik a páciensre, a szerkezetet pedig hevederek tartják. Szükség van azonban egy mankóra is, ugyanis egy hátizsákot is viselni kell a használat közben, amelyben a vezérlő számítógép és az akkumulátor található.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08