Az Oracle felvásárolja a MICROS Systems és a LiveLOOK vállalatot

forrás: Prím Online, 2014. június 30. 08:31

A MICROS Systems innovatív vendéglátó-ipari és kiskereskedelmi rendszerfejlesztővel az Oracle újabb ágazatok felé nyit. A LiveLOOK az Oracle Service Cloudot erősítő, piacvezető közös böngészési technológia valós idejű együttműködést tesz lehetővé az ügyfelekkel.

Az Oracle bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a MICROS Systems, Inc. (NASDAQ: MCRS) készpénzes felvásárlására 68,00 USD/részvény áron. A MICROS integrált szoftveres és hardveres megoldásokat szállít a vendéglátóipar és a kiskereskedelem számára. Az ajánlat összértéke mintegy 5,3 milliárd USD, illetve leszámítva a MICROS készpénzállományát 4,6 milliárd.

 

A modernizáció jelenlegi hívószavai: felhő, mobil, közösségi, big data és a „tárgyak internete” – ezek fejlődése minden ágazat szereplőit arra ösztönzi, hogy folyamataik korszerűsítése által hatékonyabban versenyezzenek. A MICROS felvásárlásával az Oracle még több iparágnak kínál átfogó megoldásokat, hiszen a MICROS ágazatspecifikus alkalmazásait párosíthatja az Oracle üzleti alkalmazásaival, technológiáival és felhőszolgáltatásaival. Az Oracle és a MICROS együttműködése teljes körű, nyílt és integrált megoldásokkal segíti a szállodaipart, az élelmiszer- és italgyártókat, valamint a kiskereskedelmet az innovációban, az üzleti folyamatok átalakításában és vásárlóik jobb kiszolgálásában.

 

A MICROS igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta a tranzakciót. Az ügyletre várhatóan 2014 második felében kerül sor, és teljesülésének feltétele, hogy a MICROS részvényesei az ajánlattételi eljárásban eladásra felkínálják a MICROS forgalomban levő részvényeinek és más olyan részvényeinek többségét, amelyekhez ösztönző juttatások kapcsolódnak; emellett feltétel a szükséges hatósági engedélyek beszerzése és az egyéb szokásos feltételek teljesítése.

 

„Az Oracle különböző ágazatokban már számos ügyfelét segítette kihasználni a felhőalapú, mobil és közösségi szolgáltatások, illetve a big data és a tárgyak internete lehetőségeit működésük korszerűsítésére” – jelentette ki Mark Hurd, az Oracle elnöke. „Arra számítunk, hogy a MICROS felvásárlásával a vendéglátó-ipari és kiskereskedelmi vállalatoknak is meggyőző és előnyös megoldásokat tudunk biztosítani.”

 

LiveLOOK

 

A LiveLOOK felvásárlásáról szóló megállapodás közös böngészési és képernyő-megosztási technológiája valós idejű, vizuális együttműködést tesz lehetővé. A fejlesztő cég felhőalapú megoldásával az ügyfélszolgálati munkatársak és az üzletkötők hatékonyan együttműködhetnek ügyfeleikkel, webes vagy mobil környezetben vizuálisan végigvezetve őket a problémamegoldási lépéseken, illetve elősegítve a tájékozottabb vásárlói döntéseket.

Az Oracle több mint száz nemzetközi ügyfele használja már a LiveLOOK közös böngészési technológiáját az Oracle Service Cloud szolgáltatásai szerves részeként.

A két cég együttműködése segíteni fogja a korszerű ügyfélszolgálati szervezeteket az ügyfelekkel való közvetlen együttműködésben, a hatékonyabb ügyintézésben és értékesítésben, és ezáltal a webes és mobil értékesítési csatornákból származó bevételek növelésében. Az Oracle Service Cloud az Oracle Customer Experience Cloud része, amely felhőalapú kereskedelmi, értékesítési, ügyfélszolgálati, közösségi hálózati és marketingszolgáltatásokat biztosít a vásárlók egységes és kiemelkedő élményt nyújtó kiszolgálásához az első kapcsolatfelvételtől a teljes ügyféléletcikluson át.

A LiveLOOK eddigi ügyfelei számára zökkenőmentesebb lesz az Oracle Service Cloud és a teljes Customer Experience szolgáltatáscsomag használata már meglévő megoldásukkal. Az Oracle Service Cloud olyan felhasználói pedig, akik jelenleg is használják a LiveLOOK megoldását, a Oracle Service Cloud rendes frissítése részeként hozzájutnak a LiveLOOK legújabb fejlesztéseihez a közös böngészés terén.

 

Képek: venturecapnews.com, valuewalk.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48