Éjfélkor vége az iWiW-nek

Czipperer Dia, 2014. június 30. 14:03

Ahogy korábban írtunk róla, június 30-án, azaz ma éjfélkor végleg bezár az iWiW, az egykor legnépszerűbbnek számító magyar közösségi oldal. Aki ma délig igényelte digitális időkapszuláját, az még megmenthette profilját, a többieké viszont végleg törlődik.

Egy korszak ér véget ma éjfélkor: megszűnik az iWiW. Bár már régóta nem az élvonalban foglal helyet, mindenesetre sokan sajnálatukat fejezték ki a megszűnés miatt, hiszen egykoron vezető közösségi oldalnak számított Magyarországon.

 

A Facebook térhódítása előtt mindenki az iWiW-en lógott, aki pedig nem, várta a meghívót, hogy ő is regisztrálhasson. Éppen ebben rejlett a dolog szépsége: nem akárki lehetett a közösség tagja, csak az, aki meghívót kapott egy ismerősétől.

 

Az oldal megszűnésének bejelentésével rohamosan nőtt a látogatók száma, sőt, az oldal még egy utolsó nyereményjátékkal is kedveskedett. Sokan azt hitték, mindez csak egy jól irányzott marketingfogás volt, és valójában nem is szűnik meg az oldal, csak így próbálnak hírverést szerezni egy már-már feledésbe merült oldalnak.

 

Igaz, hogy hirtelen megnőtt a látogatók száma, ám mindez nem tartott sokáig, nagyjából egy hét alatt lecsengett a láz, és ismét kikerült a látókörből.

 

Az MTI ír arról, hogy sokan próbálták meg a bejelentés óta kicsalni a felhasználók adatait: számos cég és vállalkozás szeretett volna hasznot húzni abból, hogy megszűnik az oldal. Igaz, az iWiW figyelmeztette a felhasználókat a veszélyre és az esetleges következményekre.

 

Az iWiW 12 év után búcsúzik a magyar közönségtől, akik az elmúlt években egyre inkább a Facebook felé fordultak. Most már hiába a krokodilkönnyek, hiszen a szolgáltatás ma éjfélkor megszűnik, és, aki nem igényelte digitális időkapszuláját, végleg búcsút mondhat iWiW profiljának.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nemzetközi online esemény az Eplan-tól

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gépgyártók és a kapcsolóberendezés-gyártók napjaink globális piacain? Hogyan határozható meg a helyes irány a hatékony tervezéshez a munka korai szakaszában? A 2023. június 21-re meghirdetett Eplan L!ve 2023 rendezvény lényegre törő válaszokkal, a szoftver új verziójának legfontosabb elemeivel készül, és felvázolja, miként támogatja ügyfeleit a tervezéstől a gyártásig vezető úton lépésről-lépésre. Bevált gyakorlati példákat ismerhetünk meg a Harro Höfliger, a Kratos Industries és a Sany vállalatoktól, betekinthetünk munkafolyamataikba és tervezési módszereikbe, melyek maximális következetességet és hatékonyságot tesznek lehetővé a számukra.

2023. június 6. 11:23

Az erdei ökoszisztéma helyreállítására kötött szövetséget az Epson és a WWF

Az erdőirtás által erőteljesen sújtott területek megóvására is kiterjeszti az Epson és a világ legnagyobb természetvédelmi civilszervezete, a WWF azt a partneri együttműködést, amely még 2022 márciusában és a délkelet-ázsiai tengervédelemre összpontosítva vette kezdetét. A mostantól három évig tartó kooperáció keretében az Epson 1,6 millió eurónak megfelelő támogatással járul hozzá a WWF erdészeti projektjeinek sikerességéhez.

2023. június 6. 09:56

A gyermekeket érő folyamatos pénzügyi nyomás veszélyeire hívja fel a figyelmet az NMHH

A videójátékok térhódítása ma már a társadalom széles köre számára érzékelhető jelenség. A játékok az elmúlt években a gyermekek és a felnőttek számára is népszerű kikapcsolódási formává váltak, éppen ezért a videójátékkal kapcsolatos pénzügyi műveletek kérdésére is érdemes néhány percet szánnunk. A játékosok, vagy „gamerek” ma már nem csupán a szoftverek vásárlásakor, de azokon belül is számos olyan bevételszerzési formával találkoznak, amely a nagyobb pénzügyi tudatosság kialakításának szükségességét jelzi számunkra.

2023. június 5. 19:06

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39