Interneten árulják a torkon ragadott Nigella Lawsont ábrázoló képeket

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 1. 08:37

Charles Saatchi saját galériájának honlapján lehet hozzájutni olyan festményekhez, amelyek megörökítik azt a tavaly júniusi pillanatot, amikor a milliárdos műgyűjtő torkon ragadta akkori feleségét, a sztárszakács Nigella Lawsont.

Nigella Lawson műgyűjtő árulja azokat az alkotásokat, melyeken éppen felesége torkát szorongatja. Az incidenst megörökítő hét festményt a vagyonos műgyűjtő londoni galériájához kötődő SaatchiArt.com oldalon árulják, ami azt jelenti, hogy a 71 esztendős Saatchi is profitálhat az eladásukból. Az alkotások ára 150 fontnál kezdődik, ám némelyikért több ezer dollárt kérnek. 

 

Saatchi szerint az eladásra kínált képek csupán töredékét képezik azoknak az alkotásoknak, amelyeket az oldalra látogató több ezer művész kínált fel. A képek közt van az 52 esztendős Pete Jones 17 ezer 600 fontért (6,8 millió forint) kínált Last Course (Utolsó fogás) című alkotása, amely kenyérszeletelő deszkán örökíti meg az ominózus pillanatot. 

 

Jane Kelly Art Collector Throttling a Cook (Szakácsot fojtogat a műgyűjtő) című művét 1170 fontért, míg a 41 éves Darren Udaiyan Van Goghot idéző alkotását 5870 fontért lehet megvásárolni - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

 

Saatchi és Lawson tavaly váltak el, miután egy lesifotós lencsevégre kapta, amint Saatchi egy vita hevében torkon ragadta feleségét egy előkelő londoni étterem teraszán. Az incidens nyomán Saatchi figyelmeztetést kapott a brit rendőrségtől.

 

 

Polly Neate, a Women's Aid jótékonysági szervezet vezetője szerint a családon belüli erőszak áldozataival szembeni "nagyfokú érzéketlenségről" tanúskodik, ha valaki olyan képekből igyekszik profitálni, amelyek azt a pillanatot örökítik meg, amikor partnerét bántalmazza. 

 

A SaatchiArt.com oldalra bárki feltöltheti alkotását: az eladási ár 70 százaléka az alkotót illeti, a fennmaradó 30 százalék közvetítői díj. 

 

Forrás: Telegraph.co.uk

 

Kulcsszavak: internet kép

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48