Három család otthona válhatott zöldebbé a Samsung jóvoltából

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 11:26

A Samsung Magyar Electronics Zrt. az idei WWF Föld Órája kezdeményezés egyik támogatójaként három szerencsés otthonában cserélte ki a hagyományos izzókat energiatakarékos és környezetbarát LED fényforrásokra, mellyel hosszú távon jelentős energiát takaríthatnak meg. A programhoz csatlakozóknak nem kellett mást tenniük, mint március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolni a villanyt az otthonukban, és regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon.

A környezetvédelemről és annak fontosságáról szinte nincs ember, aki ne hallott volna. Az első és egyik legegyszerűbb dolog pedig, amellyel mi, hétköznapi emberek is tehetünk valamit a Föld jövőjének védelméért, az a világítás, hiszen amellett, hogy a jelentős mennyiségű áramot fogyaszt a költségvetésből is nagy szeletet hasít ki. A WWF évről-évre ismétlődő kampánya is ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a WWF Föld Órájával.

 

A kezdeményezés támogatása mellett a Samsung a könnyedén kivitelezhető környezetbarát életmódra is fel kívánta hívni a figyelmet, így három, a programhoz csatlakozó regisztráló otthonát tette zöldebbé. Az egyik szerencsés nyertes otthonában így például 26 darab 10,W-os LED fényforrás váltotta ki a 60W-os hagyományos izzókat, amelynek köszönhetően évente közel 100 ezer kWh energiát takaríthatnak meg, ami a LED-es fényforrások összesen 15 éves élettartama alatt több mint 700 ezer forintot jelenthet. Arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt közel 300 darab hagyományos fényforrás hulladékká válásától és több mint 5000 kg szén-dioxid kibocsátásától is megkímélhetik a környezetet.

 

 

„Az elmúlt néhány évben repülőrajtot vett LED-technológiának köszönhetően az emberek egyszerűen, kompromisszomok nélkül is élhetnek környezettudatos életet. A hagyományos izzókhoz képest a háztartások így kevesebb energiát használhatnak világitásra, miközben a fényforrások hosszú élettartama miatt sokkal kevesebb hulladék keletkezik” - mondta el Tóth Ákos, a Samsung LED üzletágának termékmenedzsere.

 

A Samsung 20 éve világelső a félvezetők gyártásában, és ebből a pozícióból vált úttörővé a LED-es világítástechnológiában. A Samsung Magyarországon 2013 novemberében lépett be a világítástechnika piacára első lakossági és üzleti célra szánt LED fényforrásaival.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás