Ma indul a VOLT

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 16:16

Keddtől 5 napon és 6 éjszakán át 30 világsztár és 150 hazai előadó lép színpadra a 22. VOLT Fesztiválon, amelyre több mint százezer vendéget várnak Sopronba. A határainkon túlról is több ezren érkeznek a VOLT Fesztiválra: még Moszkvából és Kanadából is rendeltek jegyet idén. 

Nemcsak a város szálláshelyei teltek meg, de már Ausztriában is sokan éjszakáznak a VOLT idején, miközben a fesztivál VIP-listáján sorra tűnnek fel a hírességek nevei. A helyszínen még lehet jegyet váltani, arra azonban felhívják a figyelmet a szervezők, hogy utcai árustól senki ne vásároljon jegyet vagy karszalagot, mert azok a legtöbb esetben hamisak.

 

Világsztárok kérései

 

A VOLTra látogató világsztárok igényeinek kielégítése idén is sok logisztikai feladatot adott a szervezőknek. A bécsi reptérről folyamatosan, 25 luxus mikrobusszal és 8 személyautóval szállítják a sztárokat Sopronba, a hétvégi napokon pedig két helikoptert is szolgálatba állítanak annak érdekében, hogy mindenki időben színpadra léphessen. A sztárok közül többen Sopronban töltik az éjszakát, a Hurts legénysége pedig a fellépés után még egy napot a városban marad, hogy megnézhessék másnap az Arctic Monkeys koncertjét.

 

Az ember azt gondolná, hogy a sztársággal egyenes arányban nő az extrém kívánságok száma is. Ezt igyekszik megcáfolni az Arctic Monkeys. Az év legjobb zenekarának választott csapat kívánságlistáján mindössze három, egész sült csirke, valamint füge, illetve menta illatú gyertya szerepel. Ezzel szemben Steve Aoki felfújható gumicsónak mellett 10 db, hatalmas tortát is kért – természetesen tudjuk, hogy nem saját fogyasztásra. Ezek kivétel nélkül a küzdőtéren landolnak majd...

 

Miközben világsztárok és a legnagyobb magyarok lépnek színpadra a VOLT Fesztiválon, a VIP-listán egyre több közéleti személyiség, sztár, topmodell és politikus neve tűnik fel: erre a hétre a média figyelme is Sopronra irányul.

 

 

Live Stream

 

A folyamatosan bővülő listán eddig 11 külföldi és 29 magyar zenekar járult hozzá ahhoz, hogy a koncertjeiket a Telekom élőben közvetítse a www.volt.hu, a www.sziget.hu, a www.strandfesztival.com, ustream.tv/telekom-volt2014 és a www.telekom.hu/fesztival oldalalakon. A VOLTos élő közvetítéseket tavaly rekordszámú néző követte itthon és külföldön egyaránt, a koncerteken idén 18 kamera dolgozik majd. Ugyancsak élőben, a VOLT fesztiválról közvetíti adását 5 napon át a Petőfi Rádió is. 

 

Zöld Fesztivál

 

A VOLT fesztiválon itthon elsőként mutatkozik be a GreenFestival kampány, amely az idei szezonban a nagyobb hazai fesztiválok mindegyikén jelen lesz majd. A fesztiválozók a fizetéshez szükséges FestiPay káryta kiváltásakor kötelezően 500 Ft kauciót fizetnek, amelyért egy GreenFestival zsákot kapnak. Aki ebben gyűjti össze és leadja a hulladékát, nemcsak visszakapja a kauciót, de egy elismerő oklevelet és egy 500 Ft értékű pólóvásárlási bónt is kap. A szervezők ezzel az akcióval arra mutatnak rá, hogy a fesztiválozó közönség a hétköznapokban saját maguk tehetnek a legtöbbet a környezetükért.

 

Használd az értékmegőrzőt!

 

A VOLT szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közönség komfortosan és biztonságban érezze magát. A tavalyinál jóval több, rendszeresen tisztán tartott, kulturált mellékhelyiség várja a fesztiválozókat. A több száz fős biztonsági szolgálat a nap 24 órájában ügyel a rendre, arra azonban felhívják a fesztiválozók figyelmét, hogy értékeket ne hagyjanak a sátrakban, használják az értékmegőrzőket!

 

A fesztivál szervezői tízezer fő befogadására alkalmas kempingterületet is kialakítanak. A látogatókat ötszáz WC és száz tusoló várja, s természetesen a szervezők a mozgássérült vendégekre is gondoltak, a fesztivál területén több speciális WC és tusoló is áll a rendelkezésükre.

 

Csillagok Városa

 

Az idei VOLT fesztivál nyitásakor már 21 db közterületi szobor-széket találnak a Sopronba látogatók a város közterületein. Ef Zámbó István egyedi alkotásaiból egyet-egyet az elmúlt években többek között Iggy Pop, a Faith no More, a Hurts, a Thirty Seconds to Mars, a Prodigy, vagy éppen Skrillex és Moby kapott a szervezőktől, ezek a városban négy helyen kerültek felállításra, így bárki beleülhet kedvence székébe, készíthet egy fotót és megoszthatja azt a Facebookon és az Instagramon. Az idei világsztárok közül az Arctic Monkeys, Steve Aoki, a Foals, a Morcheeba és a Bring me the Horizon veheti át a VOLT ajándékát, amelyek ugyancsak Sopronban kerülnek elhelyezésre.

 

Képzőművészek a VOLTon

 

A VOLTon mutatkozik be az a két és fél méter magas, tizenhat méter széles, köztéri “SOPRON” és „VOLT” felirat, amelyeket a szervezők a városnak ajándékoznak. A betűket a VOLT ideje alatt ismert hazai képzőművészek: Kiss Tibor, Ef Zámbó István, Wahorn András, Soós Nóra, Győri Márton, Verebélyi Diána és Szurcsik József festenek majd meg.

 

Robotok

 

A Telekom Nagyszínpadot átölelő két, hatalmas robot mellett, egy 16 méteres robot fogadja a VOLTozókat a bejáratnál. Az első 200 vendég, aki kedden robotnak öltözve érkezik a helyszínre, egy vacsorára a fesztivál vendége lesz, a VOLT ideie alatt pedig 1000 db kartondobozból készülhetnek további robotok a helyszínen.

 

Teqball Bajnokság a Telekom Szurkolói Arénában

 

Egy vadonatúj, eddig még sehol nem látott, izgalmas, focialapú játékkal is várja a sportos fesztiválozó közönséget a Telekom. A Teqball a lábteniszt és az asztaliteniszt ötvöző zseniális találmány, ugyanis Teqballozás közben az asztal különleges ívének köszönhetően a labda mindig a játékos felé pattan, így az könnyen lekezelhető és megjátszható. Teqball visszaadja a labdarúgás valódi élményét, így a VB láz hevében bizonyára nagy sikert arat majd a fesztiválozók között is.

 

A Telekom-Teqball fesztiválbajnokság a VOLTon indul július 2-án, majd folytatódik a Balaton Soundon és a fesztiválok sorát a STRAND fesztivál zárja. A mindent eldöntő mérkőzésekre pedig a budapesti Akvárium Klubban kerül sor a fesztiválszezon után, szeptemberben. És természetesen az arénában a Foci VB élő közvetítését is követni lehet majd, hogy egy fontos pillanatról se maradjanak le a fesztiválozók.

 

FestiPay – PayPass

 

A VOLT – a Sziget Szervezőiroda más fesztiváljaihoz hasonlóan – készpénzmentes, ezzel gyors, kényelmes és biztonságos fizetési rendszert vezetett be már évek óta. A plasztik alapú FestiPay kártya elvesztése vagy esetleges megrongálódása esetén sem veszik el a pénz, hiszen a kártya letiltható (az előzetes SMS regisztrációt igénybe vevők számára), így az új kártyára átvihető a korábban feltöltött összeg.

 

A FestiPay kártya mellett minden PayPass funkcióval ellátott termékkel (bankkártya, matrica, karkötő, óra stb.) is lehet majd fizetni a VOLTon. A  PayPass termékkel a fesztiválokon és a mindennapokban is lehet fizetni PayPass módon. 5000 Ft alatti tranzakcióknál PIN kód megadása nélkül, míg 5000 Ft feletti tranzakcióknál PIN kód megadásával tehetjük meg mindezt. Aki pedig OTP PayPass kártyával fizet a VOLTon, akkor azonnali nyereményekkel is gazdagodhat, és még a napi fődíjat, a STRAND bérleletet is elviheti.

 

OTP a VOLTon

 

Az OTP Junior – Petőfi Rádió Színpad nemzetközi sztárokat és a hazai élvonal legjobbjait vonultatja fel. A nyitónapon, július 1-jén a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny öt legjobb helyezettje, a Cloud 9+, Deniz, a Szabó Balázs Bandája, az Ivan & the Parazol és a Mary PopKids lép fel itt. Erre a napra OTP Junior kártyával kedvezményes jegyek válthatók. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38