Véget ért a MobilTárca tesztelése

Czipperer Dia, 2014. július 4. 09:59

Egy éve indult a MobilTárca szolgáltatás tesztüzeme, amely immáron a végéhez ért. A következő lépés a szolgáltatás kereskedelmi bevezetése, melyen már gőzerővel dolgoznak.

Véget ért a MobilTárca tesztüzeme, hamarosan pedig élesben bizonyíthat a megoldás. Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke beszélt arról, hogy már javában dolgoznak a bevezetésen, és nagyjából 350-400 ezerre becsülik azok számát, akik kezdetben igénybe veszik majd a szolgáltatást.

 

 

Az elmúlt egy év eredményei kecsegtetők. Úgy tűnik, van igény az NFC-n alapuló, érintés nélküli fizetésre, hiszen egyre többen rendelkeznek okostelefonnal, amely lehetővé teszi ezt a megoldást.

 

 

Eredmények a tesztidőszakból

 

41 ezer fizetési, és több mint 4 ezer hűségpont tranzakciót hajtottak végre az elmúlt időszakban azok, akik részt vettek a tesztelési programban. Összesen pedig  120 millió forintot költöttek el a MobilTárca alkalmazással: Magyarországon kívül további 20 országban fizettek vele.

 

Egyre több kisbolt is csatlakozik a programba, jelenleg összesen 18 ezer olyan hely van hazánkban, ahol megvalósulhat az érintésmentes fizetés, ezáltal pedig a MobilTárca használata.

 

A BellResearch felmérést is készített a tesztidőszak alatt, mely szerint a többség (86%) a tesztidőszak után is használná a megoldást, és szintén ilyen magas (87%) azoknak az aránya, akiknél a jövőben szerepet játszik majd a mobiltelefon vásárlásnál az, hogy NFC-képes legyen a készülék.

 

Az egyes kártyákhoz kiegészítő funkciók is tartoznak, melyek szintén nagy sikert arattak a felhasználók körében. Ilyen például az egyenleglekérdezés, tranzakciótörténet. Ezeken felül azonban további igények is akadnak. A használók szívesen fogadnának például helyhez kötött promóciókat, illetve személyre szabott ajánlatokat is.

 

A tesztidőszak alatt a felhasználók számára az OTP MasterCard Mobil PayPass betéti bankkártya, a SuperShop NFC hűségkártya, az All You Can Move NFC Sportpass, valamint a Jegy.hu-n vásárolt jegyek NFC-s változata volt elérhető a MobilTárcában. A tesztelésbe bevont vállalati dolgozók céges belépőkártyáikat is a mobilba költöztethették, valamint szolnoki tesztelők az NFC-s városkártyának köszönhetően a MobilTárca segítségével vehették igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

 

 Kép: richpoi.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05