Befellegzett az online zeneletöltésnek

forrás: Prím Online, 2014. július 7. 14:15

A sávszélesség növekedésével együtt az online zenék és filmek streamelése is elképesztő mértékben megemelkedett.

Egy évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy valaki online nézzen filmeket, vagy hallgasson zeneszámokat. Akkoriban egy honlap betöltése is hosszú másodpercekbe tellett, egy másfél órás film letöltése pedig napokig tartott. Az azóta eltelt időszakban azonban rengeteget fejlődött a technika és a sávszélesség, így manapság már ott tartunk, ha egy komolyabb otthoni internet-előfizetéssel rendelkezünk, akkor HD minőségben streamelhetünk filmeket, sporteseményeket anélkül, hogy akadozna a kép.

A Nielsen nevű internetforgalmi statisztikákkal foglalkozó cég 2014-es jelentése szerint az online zenehallgatások száma 50,1 százalékkal nőtt a tavalyi adatokhoz képest, az online filmnézéseké pedig 35,2 százalékkal! Az adatok ugyan az Egyesült Államokra vonatkoznak, de világszinten is hasonló tendenciákkal számolhatunk. Ha ilyen ütemben folytatódik a növekedés, akkor hamarosan alig marad olyan felhasználó, aki inkább a számok vagy az albumok letöltését választaná az online streamelés helyett.

Ezt támasztja alá a statisztika is, ugyanis 2014 első félévében 1,131 milliárd zeneszámot töltöttek le az internethasználók, 12 százalékkal kevesebbet, mint 2013 hasonló időszakában.

forrás: MNO

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás