Magyar cég fejlesztése a Mozilla kódjában

Az EU Edge a Prezi problémájára is megoldást talált

forrás: Prím Online, 2014. július 9. 14:31

A Mozilla Research keretein belül az Adobe Flash Player nyílt forráskódú alternatívájaként életre hívták a Shumway-projektet, hogy hidat képezzenek a korábbi Flash alapú technológiák és a legújabb HTML5 szabványokra épülő modern web között. A munkából a magyar EU Edge szakemberei is kivették a részüket: fejlesztésükkel a Mozilla mellett a Prezi problémájára is megoldást találtak.

A Prezinél jelenleg zajló technológiai váltás egyik sarokpontja, a Shumway-projekttel azonosan, a FlashPlayer helyettesítésére alkalmas JavaScript megoldás megtalálása volt. A Prezi szakemberei a probléma kapcsán az EU Edge segítségét kérték, akik ezt követően kezdtek el dolgozni a Mozilla béta státuszban lévő Shumway-projektén.

 

A kezdetek során még egyik fél sem volt teljesen meggyőződve arról, hogy a Shumway segítségével hasonlóan jó eredményt lehet elérni, mint amit jelenleg a FlashPlayer tud, de ahogy Szalóki Róbert, az EU Edge fejlesztője nekiállt a Shumway szétszerelésének, egyre biztatóbbá váltak a jelek. A Shumway alapjait alkotó rajzoló-algoritmusok átalakítása és egy böngészőben futó komponensbe építése végül nagyban hozzájárult a Prezi napokban publikált technológiai megújulásához.
 

A Flash nehézkes és erőforrás-igényes megjelenítésével szemben a Shumway-integráció gyorsabbá és hatékonyabbá tette a Prezi megjelenítő-motorját, mindemellett a projekt részeként olyan fontos hibákat javítottak a Shumway magjában, amiket még a Mozilla is örömmel fogadott.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat Innovációs díjasai

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, az NKFIH elnökének vezetésével, 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat itélt oda. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2019. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztása titkos szavazással történt. 

2020. március 28. 14:31

A számlázás is home office-ra hangolható

Rengeteg cég és egyéni vállalkozó költözött home office-ba az elmúlt hetekben, hiszen a digitális lehetőségeknek köszönhetően ma már otthonról is intézhetjük napi feladatainkat. A kialakult járványügyi helyzetben érdemes minden fizikai kontaktust minimálisra csökkenteni, éppen ezért fontos, hogy számlaügyeink intézését is teljesen digitális útra tereljük. Ehhez nyújt segítséget a következő hónapokban a Számlázz.hu, akik több szolgáltatásukat is ingyenessé tették a járvány időszakában az otthoni munkavégzés, a zavartalan számlázás és könyvelés támogatására.

2020. március 28. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás