Csökkenő tendenciát mutatnak a táblagép eladások

Czipperer Dia, 2014. július 10. 17:11

Az NPD DisplaySearch jelentése szerint lassul a táblagépek eladása. Az elemzőcég adatai alapján csökkenést mutatnak a számok.

Az első negyedéves adatok alapján visszaesett a kereslet a táblagépek iránt. Az év első három hónapjában nem mutatkozott akkora érdeklődés irántuk, mint korábban. Az eddig mindig növekvő számok most a másik irányba kezdenek elmozdulni. A 2012 és 2013 közötti nagy ugrás után most jelentős a visszaesés.

 

 

Az NPD szerint a gyengébb eladásokért a megkésett termékbejelentések a felelősek. Az okok között keresendő továbbá még a phabletek és a nagyobb kijelzős okostelefonok térhódítása is, melyek kibelezik a jóval kisebb táblagép piacot.

 

 

Számos márka gyenge eladási eredményekkel szolgált az első negyedévet illetően, melyeket főként a késleltetett termékmegjelenéseknek tudnak be. A gyártók továbbá a trendeket követve a jövőben egyre inkább a nagyobb méretek felé veszik majd az irányt, hiszen a phabletek megjelenésével a kisebb méretű tabletek iránti kereslet egyre inkább csökken. Az elemzőcég adatai szerint 2018-ra a 8 és 9 hüvelykes modellek eladásai túlszárnyalják majd a 7-7,9 hüvelykes eszközök iránti keresletet.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38