SUSE Manager 2.1: Még hatékonyabb rendszerfelügyelet, akár mobileszközről is

forrás: Prím Online, 2014. július 11. 11:22

Elérhető a SUSE Manager 2.1. A rendszerfelügyeleti megoldás lehetővé teszi az informatikai szakembereknek, hogy minden Linux szervert egyetlen konzolról felügyeljenek, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux rendszereket futtató kiszolgálókat. A termék integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, központi konzolt biztosítva a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez. A SUSE Manager 2.1 új fejlesztéseket is tartalmaz.

SUSE Manager – számos új szolgáltatást és előny


·    Mobileszközökre optimalizált felhasználói felület: A megújult webes felhasználói felület kis képernyőn is jobban átlátható, így mobileszközökről is hatékonyabb rendszerfelügyeletet biztosít. A megoldás továbbfejlesztett telepítővarázslója végigvezeti a rendszergazdákat a SUSE Manager konfigurálásához szükséges alapvető lépéseken, így egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést. A felügyeleti műveletek összekapcsolásával pedig a rendszergazdák több, egymáshoz kapcsolódó feladatot hajthatnak végre egyetlen lépésben, ezáltal időt takaríthatnak meg, és növelhetik a hatékonyságot.

 


·    Hatékonyabb távoli felügyelet:
A felügyeletet nem igénylő, közvetlenül a hardveren futó erőforrás-kiosztással az ügyfél az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) protokollon keresztül be- és kikapcsolhatja vagy újraindíthatja a közvetlenül a hardveren futó rendszereket. Ez nagyobb kontrollt biztosít a rendszergazdák számára a távolról telepített szerverek felett, különösen rendszerhiba esetén. Emellett csökkenti az energiaköltségeket és még nagyobb biztonságot nyújt a használaton kívüli kiszolgálók esetében.


·    Biztonsági szabványok támogatása:
A megoldás továbbfejlesztésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonságra, ennek köszönhetően az új SUSE Manager az iparág legfontosabb szabványai és ajánlásai alapján gondoskodik a helyes konfigurálásról és a biztonsági javítások megfelelő telepítéséről. A termék támogatja például az OpenScap megoldást, amely a nagyvállalati rendszerek biztonságának fenntartásáról gondoskodik, eleget téve a SCAP (Security Content Automation Protocol) szabvány követelményeinek. Segítségével az ügyfelek átvizsgálhatják a konfigurációkat és a biztonsági réseket, egyszerűen összehasonlíthatják a SCAP-vizsgálatok eredményeit, továbbá növelhetik a biztonságot, és leegyszerűsíthetik a megfelelőségi ellenőrzéseket.


·    Továbbfejlesztett biztonsági funkciók:
A CVE (Common Vulnerability and Exposures) adatok szintén jól áttekinthetők egy könnyen használható felületen a SUSE Managerben, amely gondoskodik a biztonsági rések automatizált felügyeletéről, a biztonsági mérésekről és megfelelőségi feltételek teljesítéséről. Emellett növeli az informatikai biztonságot a biztonsági rések gyors azonosításával, segít a rendszer biztonsági réseinek megszüntetésében és a kockázatok csökkentésében, illetve továbbfejlesztett javításkezelést kínál. A csomagzárolás funkció segítségével pedig az ügyfelek lezárhatják a csomagokat, megakadályozva, hogy újabb vagy régebbi csomagokkal felülírják azokat. Ezzel fenntartható a kulcsfontosságú alkalmazások állapota, és elkerülhetők a nem kívánt módosítások.


A SUSE Manager 2.1 már elérhető. 
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38