Az emberi szem érzékelését követi le a Fuji Xerox új fotótechnikai fejlesztése

forrás: Prím Online, 2014. július 13. 08:58

Évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a Fuji Xerox a fotótechnikai innovációkra. A legújabb fejlesztésük az emberi szem működését, érzékenységét vette alapul. Azt vizsgálták, hogyan érzékeljük a képeket erőteljesebb fényviszonyok, vagy éppen csökkentett fényerő mellett.

A megfigyelések, kutatások alapján a Fuji Xerox jokohamai fejlesztési központjában olyan technológiai eljárást sikerült megalkotni, amelynek segítségével a felhasználók a jövőben egyszerűen, otthoni körülmények között is átalakíthatják a fényképek színeit, szerkezetét, annak függvényében, hogy a képnek éppen melyik részletét szeretnék kiemelni vagy megváltoztatni. Mindezt úgy, hogy az emberi agy számára befogadható, könnyedén feldolgozható legyen a végeredmény.

 A fejlesztéssel az eddigieknél is könnyebben lehet majd a képek hangulatát, formavilágát, színhatását váltogatni és ezekkel a módosításokkal a fotók által kiváltott impulzusokat, benyomásokat fokozni.

 Jelenleg a Fuji Xerox szakemberei az eljárás különböző technikai platformokra való lefejlesztését végzik, hogy hamarosan odahaza is bárki kedvére kísérletezhessen az érintőképernyős laptopján, vagy tabletjén a fényképek „újraalkotásával”.

Kulcsszavak: fényképezés Fuji Xerox

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59