Jövő csütörtökig jelentkezhetnek a cégek a leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatok régiós versenyére

Deloitte Technology Fast 50

forrás: Prím Online, 2014. július 13. 10:05

Jövő csütörtökig jelentkezhetnek a magyar technológiai cégek a Deloitte idei Technology Fast 50 versenyére, amely Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsorolja. A Deloitte toplistájára tavaly 8 magyar cég jutott fel, a Játéknet.hu Kft. akkor bekerült a régió tíz legjobbja közé, a ’Rising Stars’ kategóriában pedig a prezi.com Kft. képviselte hazánkat a nemzetközi mezőnyben.

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programigazgatója elmondta: A közép-európai Technology Fast 50 lista a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket a megelőző ötéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A 2014-es rangsor összeállítása során a 2009 és 2013 közötti árbevétel-adatokat fogjuk figyelembe venni. Idén is 17 közép-európai ország vállalkozásai indulhatnak a versenyen, amit ezúttal is három kategóriában hirdetett meg a Deloitte.

’Fast 50’

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
·    2009 és 2013 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia;
·    Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia);
·    Saját fejlesztésű technológiával rendelkezik, vagy jelentős összegeket költ kutatás-fejlesztési tevékenységre;
·    Nem lehet leányvállalat

A győztesek kiválasztása a 2009 és 2013 közötti ötéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

’Rising Stars’

A "Rising Stars" kategóriában olyan ígéretes "újonc" vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy szerepelhessenek az összesített rangsorban, ahol a feltétel szerint legalább öt éve működnie kell a cégnek. A „Rising Stars” kategória indulóival szemben elvárás, hogy legalább három, de legfeljebb öt éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2011 és 2013 között) meg kellett haladniuk a 30 000 eurót. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

’Big 5’

A ranglista "Big 5" kategóriájában olyan, gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülnek elismerésben, amelyek az elmúlt öt év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal a kivétellel, hogy itt a legutóbbi vizsgált évben (2013-ben) elért éves árbevételnek már meg kell haladnia a 25 millió eurót.


A 2014-es verseny jelentkezési határideje 2014. július 17. A rangsort 2014 októberében fogja közzétenni a Deloitte. A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.

A részvételi feltételek és az online regisztrációs űrlap a www.deloitte.com/fast50ce címen érhetők el.

További információk a versenyről:
http://www.deloitte.com/view/hu_HU/hu/iparagakfoldala/technologiamediaestelekommunikacio/cetechnologyfast50/index.htm

Videófelhívás: https://www.youtube.com/watch?v=XSL4b8WH4yc
 

Kulcsszavak: pályázat Fast 50 Deloitte

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újdonságokkal tér vissza a Schneider Electric „zöld” versenye

Ismét meghirdette „Sustainability Impact Awards” pályázatát a Schneider Electric, a tavalyi első kiíráshoz képest számos újdonsággal. A fenntarthatósági törekvések megvalósításában és támogatásában élen járó vállalkozások pályázatait 2023. november 17-ig várják a szervezők, a globális győzteseket pedig jövő tavasszal hirdetik ki.

2023. augusztus 24. 17:50

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

Ezek Európa legjobb fenntarthatósági startupjai

Idén tavasszal az EIT InnoEnergy együttműködésben a Vestbee-vel elindította a Hello CleanTech kezdeményezést azzal a céllal, hogy támogassák a zöldebb, fenntarthatóbb és szén-dioxid-mentesebb jövőt szorgalmazó induló vállalkozásokat. A pályázók a megújuló üzemanyagoktól, a zöld hidrogéntől kezdve az élelmiszer-értéklánc dekarbonizálásán át a körforgásos gazdaságot támogató javaslatokig számos ötletes megoldást mutattak be, amelyek közül a kiválasztottak segítséget kapnak a vállalkozásuk felépítéséhez, a javaslatuk kidolgozásához, teszteléséhez, illetve a továbbfejlesztéshez szükséges infrastruktúra kialakításához.

2023. június 28. 12:49

Kihirdették a Vodafone Digitális Díj nyerteseit

A Vodafone Magyarország Alapítvány ötödik alkalommal adta át a legjobb digitális innovációknak járó elismerést, az összesen 15 millió forint értékű díjazással járó Vodafone Digitális Díjat. Az innovációs pályázatra idén 107 pályamunka érkezett, a zsűri három kategóriában – KKV Digitalizáció, Fintech, Fenntartható Energia – értékelte a pályázatokat. Ezen felül idén egy arra érdemes pályázó a Start It @K&H inkubációs programban fejlesztheti tovább megoldását, egy második különdíjast pedig a Vodafone Magyarország munkatársai választottak ki az indulók közül.

2023. június 14. 20:58

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap!

Okostelefon, tablet, laptop – eszközök, amelyek ma már elengedhetetlenek a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, vagy akár a munkakereséshez, a munkavégzéshez is. A szociálisan rászorulók azonban nehéz anyagi körülményeik miatt sok esetben nem rendelkeznek az élethelyzetüknek megfelelő informatikai eszközökkel, szoftverekkel. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap, amelynek forrásaira 2023. június 30-ig lehet pályázni.

2023. június 14. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38