Gyógyszertári informatikai rendszert fejleszt a Számhead Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 14. 14:33

Gyógyszertári informatikai rendszert fejleszt közel 450 millió forintból a Számhead Kft., a informatikai hálózatok építésével foglalkozó cég a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 313 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a kft. az MTI-vel.

A közleménye szerint a magyarországi közforgalmú gyógyszertárak részére alakítanak ki a tervek szerint 2015 végére egy innovatív megoldásokat tartalmazó, költséghatékony, felhő technológián alapuló működéstámogató informatikai megoldást.

 

Ismertetik: a gyógyszertárak informatikai igénye méretüktől függő, ezért egy komplex informatikai rendszer fenntartása mind pénzügyi, mind informatikai szempontból megterhelő feladat. Eközben fontos a gyógyszertáraknak a raktárkészlet csökkentése és a fogyasztói igények azonnali kielégítése közötti kényes egyensúly fenntartása.
 

A Számhead rendszere biztosítja a modern gyógyszertári rendszerektől elvárható összes funkciót, elősegíti a gyógyszertári készletek optimalizálását és kiemelt figyelmet fordít a rendszerben tárolt adatok biztonságos kezelésére. Az új rendszer a gyógyszertármenedzsment feladatok teljes körét lefedi, ideértve többek között az értékesítéshez kapcsolódó funkciókat, valamint a gyógyszertár és az OEP közötti elektronikus kapcsolatok kezelését is - közölték.
 

A projekt végrehajtásának különböző szakaszaiban az előzetes tervek szerint a Számhead Kft. több mint 15 munkatársa fog részt venni, de rajtuk kívül az egyes feladatok végrehajtásába alvállalkozókat, illetve megbízott kutatókat és fejlesztőket is bevonnak.
 

A 31 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly nettó 1,255 milliárd forint volt, az idei évre 7-10 százalékos növekedést terveznek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

2023. június 7. 11:23

A NEXT 3D konferencia az additív gyártás hazai ipari alkalmazásaira fókuszál

Ha érdeklik a 3D nyomtatás sikeres, hazai ipari alkalmazási példái, jelölje be naptárában a szeptember 12-i dátumot és vegyen részt a NEXT 3D konferencián! Az egyedülálló iparági találkozó az additív gyártás trendjeire, a területet megmozgató kérdésekre és a szakma legjobb gyakorlataira fókuszál.

2023. június 7. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39