Az EFOTT-on népszerűsítette az informatikát az XAPT

forrás: Prím Online, 2014. július 22. 10:31

A Nemzeti Kiválóság Program és a Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából az informatika népszerűsítésére, valamint a női és külföldi karrierlehetőségek bemutatására is lehetősége volt az XAPT vállalatának az idei EFOTT fesztiválon. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján szakmai előadással és igazi karrier utak bemutatásával igyekezett az informatikai pálya iránt felkelteni a fiatalok érdeklődését a vállalatirányítás rendszerekkel foglalkozó vállalat.

„Az áprilisi Lányok Napja sikere után örültünk az újabb lehetőségnek, ahol a fiataloknak tudtuk bemutatni az informatikai piac és az abban dolgozó vállalatok nyújtotta lehetőségeket. Az XAPT a magyar és a nemzetközi piacon is számos vonzó karrierlehetőséget tud nyújtani akár már a pályakezdők számára. A fesztiválon is sok szem felcsillant az ausztrál és amerikai munkalehetőségek iránt, amely nálunk a gyakornoki program elvégzése után szinte azonnal elérhető a leendő férfi és női alkalmazottaink számára” – mondta Kulcsár Melinda, az XAPT Hungary partnerkapcsolati igazgatója

A fesztivál csütörtöki napján a Nemzeti Kiválóság Program sátrában az XAPT egyik női alkalmazottja mesélte el eddigi karrierjét az érdeklődők számára. Ő a gyakornoki program sikeres elvégzése után egy nemzetközi projekteken dolgozó csapathoz csatlakozott a vállalaton belül, így jutott el Észak-Amerikába, ahol egy hónapig az ügyfélnél dolgozott és kamatoztatta az itt megszerzett tudását.

Az XAPT folyamatosan fejlődő és bővülő technológiai vállalatként naponta találkozik a szakemberhiány okozta kihívásokkal, amelyekre megoldást jelenthet a női munkavállalók számának növekedése is, ezért kiemelkedő hazai és nemzetközi karrierlehetőséget, valamint folyamatos továbbképzést biztosítanak számukra.

 

Kulcsszavak: Xapt-hu oktatás EFOTT

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Streamelés és észrevétlen tanulás

A Da Vinci Kids tartalomszolgáltató platform egyedülálló ismeretterjesztő alkalmazással jelentkezik. Pedagógusok által válogatott prémium multimédiás tartalmak, személyre szabhatóság, 6 eszközön használható előfizetés és a 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák fejlesztése – ezt kínálja nem csak otthonra, de az osztálytermekbe is a Da Vinci Kids App. 

2020. szeptember 25. 19:36

A 3D technológiát és a távoktatást támogatja az Alza

Ha már egyszer rákényszerültünk a modern technológiák alkalmazásának kiterjesztésére az oktatásban, miért ne csináljuk teljes erőbedobással? Ez járhatott az Alza online áruház vezetőinek fejében, amikor bevezették 3D nyomtatókra vonatkozó kölcsönprogramjukat az iskolák számára. Az Alza térítésmentesen bocsát 3D nyomtatókat iskolák rendelkezésére egy fél évre. Az iskoláknak annyi a dolguk, hogy jelentkezniük kell a programra. 

2020. szeptember 25. 18:01

Megújította high-tech oktatási és innovációs központját az OTP Fáy András Alapítvány

Több mint másfél milliárd forintból megújult és high-tech funkciókkal bővült a fővárosi Diplomata-negyedben található OK Oktatási és Innovációs Központ. Az OTP Fáy András Alapítvány Benczúr utcai székhelye az örökségvédelem jegyében a különleges szecessziós-stílusú építészeti értékeket megőrizve, a múlt hagyományait ötvözi a minden igényt kielégítő csúcstechnológiával és modern belsőépítészeti megoldásokkal. A felújított villaépület kertjében „a haza mindenesének” nevezett Fáy András nemrégiben leleplezett zsáner bronzszobra mellé leülhetnek a látogatók, és akár szelfizhetnek is a reformkori államférfi szoborba öntött alakjával, amely szintén a múlt és a jelen találkozását szimbolizálja.

2020. szeptember 25. 16:33

Történelmet írt a Marketing Summit

Az együttműködő partnerek páratlan összefogásának köszönhetően idén is létrejöhetett az ősz meghatározó marketingszakmai csúcstalálkozója, a Marketing Summit. Az eseményt múlt hét csütörtökön, szeptember 17-én szervezték az Akvárium Klubban. A várva várt szakmai találkozási lehetőségen túl a Marketing Summiton adták át a TOP50 legsikeresebb marketing és kommunikációs döntéshozók elismerését, illetve az idei Városmarketing díjakat is.

2020. szeptember 25. 14:58

Hiperautomatizált hálózatot hozna létre a Huawei

Hihetetlen növekedési potenciál előtt áll az ICT-szektor azáltal, hogy egyre több kormányzat és vállalat digitalizál és alkalmazza az intelligenciát – hangsúlyozta Guo Ping, a Huawei Technologies elnöke a vállalat legfontosabb stratégiai irányait ismertető beszédében, a Sanghajban megnyílt Huawei Connect 2020 rendezvénysorozaton. A Huawei a hálózatokra, a számítási képességre, a felhőszolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és az összekapcsoltságra fókuszál a jövőben, és ezeken az üzleti területeken fektet be elsősorban. A Huawei többek között egy olyan hiperautomatizált hálózatot hozna létre, amely mindenhonnan elérhető gigabitest hozzáférést kínál. 

2020. szeptember 25. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás