Az EFOTT-on népszerűsítette az informatikát az XAPT

forrás: Prím Online, 2014. július 22. 10:31

A Nemzeti Kiválóság Program és a Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából az informatika népszerűsítésére, valamint a női és külföldi karrierlehetőségek bemutatására is lehetősége volt az XAPT vállalatának az idei EFOTT fesztiválon. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján szakmai előadással és igazi karrier utak bemutatásával igyekezett az informatikai pálya iránt felkelteni a fiatalok érdeklődését a vállalatirányítás rendszerekkel foglalkozó vállalat.

„Az áprilisi Lányok Napja sikere után örültünk az újabb lehetőségnek, ahol a fiataloknak tudtuk bemutatni az informatikai piac és az abban dolgozó vállalatok nyújtotta lehetőségeket. Az XAPT a magyar és a nemzetközi piacon is számos vonzó karrierlehetőséget tud nyújtani akár már a pályakezdők számára. A fesztiválon is sok szem felcsillant az ausztrál és amerikai munkalehetőségek iránt, amely nálunk a gyakornoki program elvégzése után szinte azonnal elérhető a leendő férfi és női alkalmazottaink számára” – mondta Kulcsár Melinda, az XAPT Hungary partnerkapcsolati igazgatója

A fesztivál csütörtöki napján a Nemzeti Kiválóság Program sátrában az XAPT egyik női alkalmazottja mesélte el eddigi karrierjét az érdeklődők számára. Ő a gyakornoki program sikeres elvégzése után egy nemzetközi projekteken dolgozó csapathoz csatlakozott a vállalaton belül, így jutott el Észak-Amerikába, ahol egy hónapig az ügyfélnél dolgozott és kamatoztatta az itt megszerzett tudását.

Az XAPT folyamatosan fejlődő és bővülő technológiai vállalatként naponta találkozik a szakemberhiány okozta kihívásokkal, amelyekre megoldást jelenthet a női munkavállalók számának növekedése is, ezért kiemelkedő hazai és nemzetközi karrierlehetőséget, valamint folyamatos továbbképzést biztosítanak számukra.

 

Kulcsszavak: Xapt-hu oktatás EFOTT

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59