Az Apple okosórája átformálhatja a piacot

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 23. 08:15

A Swatch svájci óragyártó cégcsoport részvényei 13 százalékot estek az első félévben, elemzők szerint részben az Apple okosórájával kapcsolatos várakozások miatt.

A világ legnagyobb óragyártójának gyengébb tőzsdei szereplését szakértők szerint az erős svájci frank és az Omega márka - amely a szocsi olimpiai játékok egyik fő partnereként az időmérésért volt felelős - kiadásai okozták.

 Az Apple okosórája (iWatch), amellyel egyebek közt online szolgáltatások és adatok érhetők el, alapjában rendezheti át az órapiacot. Elemzők úgy vélik, a Swatch csoport tavaly mintegy 9,8 milliárd dollárt (2234 milliárd forintot) kitevő eladásainak 23 százalékát teszi kockára az iWatch.


A Sony és a Samsung már dobott piacra karon hordható készülékeket, azonban egyik sem volt átütő siker, ezért az óragyártók egyelőre nem tekintenek veszélyforrásként az okosórákra. Azonban az Apple komolyan veszi a piacra lépést: számos olyan technológiai szabadalommal rendelkezik már, amelyeket feltétezhetően valamiféle "viselhető számítástechnikai" eszközöknél kíván majd alkalmazni, továbbá több luxus-és divatipari vezető menedzser is csatlakozott az amerikai óriáscéghez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás