Webox csomagátadó automaták – a még rugalmasabb vásárlás

Czipperer Dia, 2014. július 25. 10:04

A webshopok sokat lendítettek a vásárlás egyszerűsödésén, ám a csomagok átvétele még így is sokszor körülményesnek tűnik. Ha pedig úgy döntünk, személyesen vesszük át, a sorban állás az újabb akadály. A Webox csomagátadó automata viszont ezeket is áthidalhatja.

Talán elsőre furcsának tűnhet az ötlet, de ha már van ital-, csoki- vagy pénzautomata, miért ne lehetne csomagautomata is? Nos, az ötlet már megszületett, és már hazánkban is elérhető.

 

A Webox névre keresztelt megoldás azok számára hasznos, akik nem szeretnének a futárra várni, és a csomagátvevő helyeken sorban állást elkerülnék. Az országban év végére több mint 80 csomagmegőrzőre emlékeztető átvevőponton juthatnak hozzá az ügyfelek a csomagokhoz, ha ezt az opciót választják. A fővárosban több mint 40-et és vidéken is nagyjából ennyit üzemelnek be.

 

Igaz, a méret korlátozott, egy mosógépet már nem lehet ilyen módon átvenni, de egy mikrohullámú sütő még éppen befér a 2,3 méter magas és 94,2 centiméter mély raktérbe. A védelemről pedig az acéllemez kialakítás és a mágneszáras ajtó gondoskodik. Ezen felül pedig biztonsági kamerákat is szereltek rájuk, egy-egy darabra összesen hármat.

 

A nyitás sem olyan egyszerű. Két lépcsős folyamaton keresztül juthat valaki a csomagjához: ehhez pedig azonosító kódpárra van szükség, melyet csak a megrendelő tudhat.

 

Új szállítási mód

 

Azok a webshopok, melyek kínálják ezt a megoldást, a rendelésnél megadják külön opciónak a Webox szállítási módot. Aki így szeretné átvenni csomagját, ezt kiválasztja, és a menübőla számára megfelelő terminált. A szállítmány mindössze egy munkanapon belül az automatába kerül, ahonnan 72 óráig átvehető.

 

 

Jelez, ha megérkezett

 

A felhasználók automatikus értesítést kapnak SMS-ben vagy e-mailben arról, ha a küldemény már a helyére került. Itt kapják meg az egyedi nyitókódot, valamint egy QR-kódot is. Erre a kettőre van szükség, valamint a mobilszám megadására ahhoz, hogy a csomag jogos tulajdonosához kerüljön. Természetesen, a fizetés is elengedhetetlen része a procedúrának. Az automatákon beépített kártyaolvasó is található, így az utánvétes fizetésre is lehetőség nyílik.

 

Nem kell ott lennünk

 

Ha van olyan személy, akiben megbízunk, akár rá is bízhatjuk a csomag átvételét, hiszen minden szükséges adatok megadhatunk neki, nem kell feltétlenül nekünk elmenni érte, ha éppen nem érünk rá. Akkor is hasznos, ha egyik jó ismerősünk egy automata közelében lakik, hiszen nem kell végigutaznunk a fél város a csomagunkért.

 

Még több automata

 

Összesen 80 automatát üzemelnek be év végére hazánkban, de ez még csak a kezdet. A 42 budapesti és 38 vidéki automata jövőre további 50-nel bővül, 2016-ra pedig 300 a cél. A használók köre pedig folyamatosan bővül, de már a kezdeteknél is olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint az Extreme Digital vagy a PCLand.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A koronavírus okozta félelmet használják ki a digitális bűnözők

A Sophos kiberbiztonsági szakértő egy új spam email támadást fedezett fel, amely a koronavírus fertőzés ( COVID-19) okozta félelmet használja ki egy kattintható dokumentum felajánlásával, mely elvileg egy óvintézkedéseket tartalmazó listát tartalmaz, amivel megakadályozható a fertőzés. Ám a dokumentum sajnos egy digitális fegyvert rejt. A Sophos szerint hasonló támadásokra számíthatunk más országokban is.

2020. március 10. 12:57

A Thoma Bravo megvette a Sophost

A Sophos, kiberbiztonsági szakértő bejelentette, hogy lezáródott az akvizíció, aminek keretében a Thoma Bravo körülbelül 3,9 milliárd dollár értékében megvásárolta a Sophost. A Thoma Bravo egy vezető magántőke-befektetési társaság, mely a szoftveres és a technológiával támogatott szektorokra koncentrál. A felvásárlásra vonatkozó ajánlat 2019. október 14-én lett bejelentve.

2020. március 5. 17:24

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

Még két teljes hónap sem telt el az évből, de már folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb adathalász kampányok, amelyek egyre profibbak, ezáltal pedig egyre megtévesztőbbek. Az E.ON és a NAV után most a Nemzeti Közműszolgáltató ügyfelei is felkerültek a céltáblára: a kiberbűnözők hamis számlák online befizetésével próbálják bankkártya-adataikat megszerezni – hívja fel a lakosság figyelmét Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője, aki hozzáteszi: céges adathalász szimulációik során az alkalmazottak átlagosan 51 százaléka rákattint az ilyen típusú levelekre.

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

Többek között a roaminggal és a határozott időre szóló szerződésekkel kapcsolatos előírásokat ellenőrzi majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az idei felügyeleti terve alapján. A szolgáltatók kötbérkezelési folyamatai a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fókuszban lesznek. Jó hír, hogy a nemzetközi hívások tavalytól érvényes árcsökkentési uniós előírását megfelelően alkalmazták a hazai szolgáltatók.

2020. február 18. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás