Twitteren panaszkodott a légitársaságra, ezért leszállították a gépről

Czipperer Dia, 2014. július 25. 10:31

A repülőgép indulása előtt le kellett szállnia annak az utasnak, aki a népszerű mikroblogon, a Twitteren emelt szót egy légitársaság munkatársa ellen. Mindez az adott gép felszállás előtt történt.

Egy Twitter poszt miatt kellett elhagynia a Denverből Minneapolisba tartó gépet egy férfinak, aki a Southwest Airlines, amerikai diszkont légitársaság egyik gépével szeretett volna utazni, ám a felszállásnál nem ment minden gördülékenyen. Az úriember ennek a világhálón is hangot adott.

 

A Twitteren írt posztjában a légitársaság egyik munkatársára panaszkodott, aki szerinte udvariatlan volt vele. A pontos helyet (C39-es kapu) és a légitársaságot is megnevezte. A probléma oka az volt, hogy a férfi elsőbbségi beszállást kapott a járatra, ám gyermekei nem.

 

 

Miután globálisan is hangoztatta véleményét, leszállították a gépről, és közölték vele, hogy addig nem térhet vissza a fedélzetre, amíg nem törli a bejegyzést a Twitterről. A férfi két gyermekével végül eljutott Minneapolisba: kitörölte a posztot és visszaszállt a gépre.

 

A légitársaság az eset után e-mailben kért bocsánatot a sértett utastól, és kárpótlásul ő és a családtagjai kaptak egy 50 dolláros kupont.

 

Forrás: MTI; kép:abc15.com, nypost.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás