Jobb Drive integrációval bővült a Gmail iOS appja

Czipperer Dia, 2014. július 28. 13:31

A Google frissítette iOS-re szánt Gmail alkalmazását, mely jobb integrációt kínál a Drive és a levelezőrendszer között. A felhasználók többek között közvetlenül az appon keresztül menthetnek fájlokat Drive-ba, illetve meg is nézhetik, megoszthatják ezeket.

Eddig a Gmail és Drive mobilalkalmazása kicsit problémásan működött együtt. A webes felületen már megszokott élményt a Google csütörtöki frissítésének köszönhetően azonban már az iOS felhasználók is megtapasztalhatják.

 

Ezentúl a Gmail iOS alkalmazásán keresztül is megtekinthetik, illetve megoszthatják a felhasználók fájljaikat a Drive-on keresztül. Arra is lehetőségük nyílik továbbá, hogy közvetlenül ide mentsenek, valamint innen is válogathatnak levelükhöz csatolmányokat.

 

Simon Forsyth, a Google szoftverfejlesztője beszélt arról, hogy az alkalmazás arra is figyelmezteti a felhasználókat, ha egy küldött fájlt nem osztottak meg az adott személlyel. Ezt már az appon belül is megtehetik a megosztási beállítások módosítása révén.

 

A frissítésnek köszönhetően már a profilképet is lehet módosítani, valamint azt is beállíthatják a userek, hogy melyik Gmail fiókjukat szeretnék látni, anélkül, hogy bármelyiket is eltávolítanák az eszközről.
 


Az alkalmazás már elérhető az iTunesban. A Google néhány hete hasonló frissítést adott Androidra is, amely szintén letölthető a Google Play áruházból.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Új fogyasztói elektronikai márkák a magyar piacon

Bővíti termékkínálatát Magyarországon az Elem6, a régió egyik jelentős forgalmazója. A vállalat saját elektronikai márkáit kínálja, jó ár-érték arányú termékeikre jellemző a magas minőség és a megbízhatóság. 

2023. június 5. 11:21

Az ABB és partnerei felújított robotokat ajándékoztak az Óbudai Egyetemnek

Az ABB és partnerei felújított robotokat ajándékoztak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának. 
A cég több mint 40 országban működik együtt iskolákkal, főiskolákkal és egyetemekkel, hogy a diákok elsajátítsák a robotprogramozás és működtetés alapjait. Partneri kapcsolataik révén az intézmények részt vehetnek az automatizált megoldások kutatásában és fejlesztésében a tényleges alkalmazásokban történő felhasználás érdekében, ezáltal a diákok foglalkoztatási lehetőségeit is javítják.

2023. június 5. 09:56

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39