Nincs akadálya az Apple-Beats összeolvadásnak

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 10:33

Az Európai Bizottság rábólintott az Apple eddigi legnagyobb értékű akvizíciójára, a Beats Electronics megvásárlására. A cég még május elején jelentette be az online zenei szolgáltatást nyújtó, illetve fejhallgatókat készítő társaság akvizícióját.

Az Európai Bizottság állásfoglalása szerint a felvásárlás nem kelt aggályokat, mivel a két cég együttes piaci részesedése a fejhallgató piacon alacsony lesz, emellett a kemény versenyre kell számítaniuk ezen a területen, illetve az online zeneszolgáltatásban egyaránt. Az összesen 3 milliárd dollár értékű akvizíció az Apple történetének legnagyobb összegű felvásárlása. A megállapodás értelmében 2,6 milliárd dollárt készpénzben, a fennmaradó 400 milliót pedig részvényekben fizetik ki.

A Beats Electronics prémium kategóriás mikrofonok és fejhallgatók gyártására szakosodott, januárban pedig egy előfizetős online zenei szolgáltatást is elindítottak Beats Music néven. A kiszemelt vállalat tavaly 1,2 milliárd dolláros bevételt ért el, és a sikereinek köszönhetően a közelmúltban 500 millió dolláros befektetéshez jutott egy kockázati tőke cégtől. Az Apple eddigi legnagyobb összegű akvizíciója 400 millió dolláros volt 1997-ben, akkor a NeXT Computer Systems-t vették meg.

HVG.hu
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyesültek a hazai e-sport szervezetei a HUNESZ tisztújító közgyűlésén

Beolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a hazai e-sport szervezetei. A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója személyében, a korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését.

2023. szeptember 25. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59