Jól muzsikált a Huawei a második negyedévben

forrás: Prím Online, 2014. július 30. 14:42

A Huawei közzétette Fogyasztói Üzletágának idei, első féléves eredményét. Az adott időszakban a vállalat összesen 64,21 millió készüléket szállított ki, amelyből az okostelefonok száma elérte a 34,21 milliót. Ez az előző üzleti évhez képest jelentős, 62 százalékos növekedést jelent.

Siker a felsőkategóriában

 

A Huawei 2014 első félévében erős 4G LTE-képes felsőkategóriás okostelefon terméksorozatot mutatott be, amelyben olyan készülékek szerepeltek, mint az Ascend Mate 2 4G, az Ascend G6, és a legújabb, nagy várakozás által övezett Ascend P7.

 

A Huawei az Ascend P6 sikerét meglovagolva mutatta be a P7-et idén Párizsban május 7-én. Magyarországon pedig ünnepélyes keretek között debütált az új telefon már a világpremier másnapján. Ezt a készüléket az iparág „selfie okostelefonnak” kiáltotta ki azért, mert 5”-es full HD kijelzőjével, csúcsminőségű, 8 MP-es előlapi és 13MP-es hátlapi kamerájával újra értelmezi az okostelefonok által nyújtott élményt. A főbb európai szolgáltatók által végzett vezeték nélküli (wireless) teljesítmény tesztek megerősítették, hogy a Huawei Ascend P7 vezető helyet foglal el a felsőkategóriás okostelefonok között. A P7 globális piacra dobása után kevesebb, mint két hónap alatt közel 2 millió ilyen készüléket adtak el 70 piacon Európában, az Ázsiai és Csendes-óceáni térségben, Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában.

 

Ascend P7

 

Eközben a szintén 2014 első félévében bemutatott Ascend Mate 2 4G - amely Magyarországon nem került bevezetésre - a kínai, európai, dél-kelet ázsiai és az észak-amerikai piacokon ért el népszerűséget. A két termék figyelemre méltó eladási eredményei a Huawei sikerét bizonyítják a közép- és felsőkategóriás piaci szegmensben.

 

A cél az ismert márkanév

 

A Huaweit továbbra is az vezérli, hogy egy világszerte ismert, a fogyasztók által kedvelt márkává váljon, egy átfogó branding és marketing program eredményeként. A cég főleg a szponzorálási tevékenységek terén erősített olyan vezető sportszervezetekkel, mint az AC Milan, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-German és az Arsenal Football Club. Ezen együttműködések jelentősen hozzájárultak a Huawei márkanév ismertségének növeléséhez Európában, valamint világszerte is. Hollandiában az idén május óta tartó Amsterdamsche Football Club Ajax szponzorálása is előmozdította a Huawei okostelefon piaci részesedésének gyors növekedését.

 

Fókuszban a Kínán kívüli piacok is

 

A Huawei 2014. évi első féléves eredményeihez hozzájárult azon tengerentúli piacok erőteljes növekedése is, ahol a vállalat fokozta globális marketing kezdeményezéseit. A Huawei elkötelezettsége a márkaépítés terén az adott piacokon a kiszállítások számának erőteljes növekedését eredményezte: a Közel-Kelet és Afrika térségében 550 százalékkal, Latin-Amerikában 275 százalékkal, az Ázsai és Csendes-óceáni térségben 180 százalékkal, Európában pedig 120 százalékkal.

 

A Kantar Worldpanel ComTech kutatásai szerint a Huawei okostelefon eladásai az elmúlt 12 hónapban 123 százalékkal nőttek öt főbb európai piacon, úgymint az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A Huawei jelenleg 3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Németországban és Spanyolországban, amelyet a jövőben 5 százalékra kíván növelni. „Egy gyorsuló szétaprózódási trend figyelhető meg a telefonpiacon egész Európában, ahogy a kisebb márkák lendületet kapnak.” – nyilatkozta Dominic Sunnebo, a Kantar piacelemző cég stratégiai igazgatója. „Az európai piacra újonnan érkező cégek, mint a Huawei kihívást jelentenek az ismert nevek számára.”

 

A Huawei Fogyasztói Üzletága az idei év a második felében továbbra is kitartóan folytatja a 4G LTE piac fejlesztését, valamint az innovatív technológiák tervezését és korszerűsítését fogyasztói termékvonala számára. A vállalat ezen túlmenően erősíti együttműködését a telekommunikációs szolgáltatókkal, a kártyafüggetlen piacokon és online eladási csatornákkal, annak érdekében, hogy még több kiváló közép- és felsőkategóriás 4G LTE-képes készüléket adjon a fogyasztók kezébe világszerte.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39