Jövőre kezdik meghódítani az angol utakat a vezető nélküli autók

Czipperer Dia, 2014. július 30. 15:30

Az Egyesült Királyság kormánya megerősítette a hírt, miszerint a jövő évtől engedélyezik majd az utakon a vezető nélküli autókat. A tesztelés már januárban elkezdődhet.

Jelenleg a vezető nélküli járművek csupán magánutakon használhatók, ám az Egyesült Királyságban a tervek szerint már jövőre megjelennek a nyílt utakon. A kormány tervei alapján 2015 januárjától tesztelnék a járműveket. Az angol Közlekedési Minisztérium elkezdi majd felülvizsgálni a közúti törvénykezéseket, hogy alkalmassá tegyék őket az ilyen típusú járművek befogadására.

 

A Google okosautója ismert széles körben, ám a keresőóriás mellett számos más gyártó is dolgozik vezető nélküli technológia kifejlesztésé: többek között a Ford, Toyota, Audi, BMW és Hyundai is.

 

Az okosautók koncepciója a biztonságos és környezetvédő vezetés elve köré épül, a cél az, hogy csökkenjen a balesetek száma. A Volvo célja is ez – ők szintén rendelkeznek ilyen járművel –, akik szintén folytatnak tárgyalásokat ez ügyben, jelenleg a svéd hatóságokkal, hogy a DriveMe programjukat útjára indíthassák Göteborgban.

 

Szerintük a nemzeti és a helyi önkormányzatok támogatása elengedhetetlen ahhoz, ha meg akarják mutatni az embereknek a technológiában rejlő potenciált és elérni, hogy szélesebb körben elfogadják.

 

Forrás: Techradar.com

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

MTD főtengelyek kertészeti munkagépekhez

Az amerikai székhelyű MTD Products a kültéri eszközök piacán vált világhírű vállalattá, többek között a kiváló minőségű kertészeti gépek gyártásának köszönhetően. A cég versenyképességét és termékeinek megbízhatóságát bizonyítja, hogy a legfőbb vetélytársai között megtalálható a John Deere, a Stihl és a Husqvarna egyaránt. 

2019. október 15. 18:40

Az önvezető autók működését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Az LG Electronics (LG) szilícium-völgyi laboratóriumának mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökei a Unity Technologies gépi mélytanulás szakértőivel együtt olyan szimulációs szoftver kifejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműveket.

2019. szeptember 25. 20:36

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás