Közösen fejleszt adatközpont menedzsment megoldást a Schneider Electric és a HP

forrás: Prím Online, 2014. július 31. 16:43

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője a HP Discover konferencián jelentette be a StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) megoldás és a HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) integrációs projektjének lezárását. A partnerség eredményeként kialakított fejlettebb kommunikáció az IT Service Management (ITSM) és a DCIM platform között tovább javítja az adatközponti eszközök menedzselését. A Schneider Electric és a HP együttműködése lehetővé teszi az IT üzleti folyamatok eszközeinek és terheléseinek holisztikus menedzsmentjét, amivel áthidalható az informatika és a létesítményüzemeltetés közötti szakadék. A két vállalat célja, hogy az IT szolgáltatást nyújtók számára megfelelő betekintést és információkat biztosítsanak rendszereik optimális szintű üzemeltetéséhez. 

„A DCIM és ITSM platformok egymástól elkülönülten működnek, és különböző csoportok üzemeltetik ezeket az adatközpontokon belül. Ennek következményeként az erőforrások közötti konfliktusok fokozódnak, ami időigényes és költséges folyamatokat eredményez. A Schneider Electric StruxureWare for Data Centers és a HP UCMDB összeolvadása biztosítja a DCIM és az ITSM rendszerek közötti megfelelő kommunikációt, valamint az adatok egyeztetését a platformok között” – mondta Soeren Jensen, a Schneider Electric vállalati menedzsment és szoftver termékeiért felelős alelnöke.

Segítségével az adatközponti vezetők mind az IT szolgáltatásokat, mind a fizikai infrastruktúrát átfogóan menedzselhetik adatközpontjaikban. A HP IT menedzsment platformok információihoz történő hozzáférés révén jobban ráláthatnak az eszközök teljesítményére illetve élettartam adataira (pl.: garancia vagy más tulajdonosi adatok). A felületeken keresztüli eszköz-, változás- és eseményjelentések szintén felhívhatják az üzemeltetők figyelmét az olyan potenciális konfliktusokra, mint a korlátozott erőforrások vagy a szolgáltatások rendelkezésre állásának kockázatai. A berendezések üzemadatainak részletes ismeretében a vezetők még jobban képesek átlátni a különböző változások hatásait az infrastruktúra, a virtuális gépek és az ügyfelek szintjén.

Emellett az IT szolgáltatások és folyamatok fizikai eszközökkel, valamint az energiaellátó és hűtési rendszerekkel való összekapcsolása révén az adatközponti üzemeltetők közvetlen információhoz jutnak az IT energiafogyasztásáról. Így hozzárendelhetik az IT terheléseket és a valós teljes bekerülési költségeket a végfelhasználói szolgáltatásokhoz.


„A DCIM és az ITSM platformok egymástól független működtetése nem csak költséges és időigényes, de az informatika és a létesítmény hatékony, zökkenőmentes üzemeltetését is megnehezíti. A HP Universal Configuration Management Database segít az ügyfeleknek maximalizálni a Schneider Electric DCIM megoldásának előnyeit”
– mondta Rick Einhorn, a HP Worldwide Data Center Consulting alelnöke.

A Schneider Electric átfogó DCIM szoftvercsomagja lehetővé teszi az adatközpontok felügyeletét, üzemeltetését, analizálását valamint az energiaellátás, hűtés és a biztonság optimalizálását. A HP Software Enterprise Management Alliances Program (EMAP) keretében az együttműködés és keresztüzemeltetés szempontjából tesztelt HP UCMDB integráció a már megjelent StruxureWare Data Center Operation v7.4 része.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás