200 Beats dolgozót bocsát el az Apple

Czipperer Dia, 2014. augusztus 4. 12:23

Az Apple múlt héten közleményben megerősítette, hogy 200 Beat alkalmazottól válik meg a jövőben. Ez a jelenlegi munkásállomány 29%-át érinti.

Az Apple és a Beats „összeolvadása” után jelent meg a hír, hogy a cupertinói vállalat máris kemény leépítésekbe kezd. A jelenlegi 700 Beat dolgozóból néhány hónap múlva már csak 500-an maradnak, ugyanis az Apple 200 dolgozótól válik meg. Ez azt jelenti, hogy a munkások 29%-a kerül majdnem az utcára.

 

Az elbocsátott munkatársak számára azonban az Apple átmeneti álláslehetőséget ajánl. A vállalat közleményében azt írta, hogy nagyon izgatottak, hogy csatlakozhatnak a Beats csapatához, és minden munkatárs számára kínálnak majd állást valamilyen formában. Azt is kifejtették, keményen dolgoznak majd azon, hogy minden dolgozó kaphasson állandó állást náluk, azonban a területeken létrejövő átfedések miatt ezek csak korlátozott ideig érvényesek.

 

Egy, a Wall Street Journalnak nyilatkozó forrás szerint főként a humán erőforrás, a pénzügy és a terméktámogatás területén várhatók leépítések, hiszen ezeken a területeken az Apple dolgozói is könnyen meg tudnak birkózni a feladatokkal. Az átmeneti állásajánlatok 2015 januárjáig érvényesek.

 

Az Apple eddigi legnagyobb értékű felvásárlását hajtotta végre azzal, hogy bekebelezte a Beats, fejhallgatókat gyártó céget. A vállalat összesen 3 milliárd dollárt fizetett azért, hogy a Dr.Dre birodalom az övé legyen.

 

Forrás: Mashable.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Phison eladja vegyesvállalati részesedését a Kingston Technology-nak

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a Phison eladja a Kingston Technology Corporationnel létrehozott vegyesvállalatában, a Kingston Solutions, Inc.-ben (KSI) birtokolt részvényeit a Kingstonnak. A tranzakció eredményeként a Kingston lesz a KSI többségi részvényese. A Phison a jövőben továbbra is technológiával és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik majd, és a Kingston technológiai partnere marad.

2020. július 14. 12:11

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Magyar Telekom nyerte az Employer Branding Award fődíját

Kategóriák feletti fődíjat és két arany minősítést is kiérdemelt nagyvállalati kategóriában a Magyar Telekom a legerősebb munkáltatói márkák versenyén, az Employer Branding Award-on. A Magyar Public Relations Szövetség által alapított díjjal a hazai piac példamutató munkáltatóinak teljesítményét ismerik el.

2020. július 13. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás