A Gmaillel bukott le egy szexuális zaklató

Czipperer Dia, 2014. augusztus 4. 14:38

A Google már jó ideje küzd a gyermekek online kizsákmányolása ellen, többek között az automatikus képmegfigyelések révén. Most már világos, hogy mindez a Gmailre is érvényes, ugyanis a napokban a keresőóriás segítségével sikerült lebuktatni egy szexuális bűnelkövetőt.

A houstoni rendőrség tartóztatta le azt férfit, akit a Google segítségével sikerült kézre keríteniük. A férfi Gmail-fiókjában bukkantak gyermekek illegális fotóira. A keresőóriás figyelmeztette a hatóságokat. A Google bejelentése nyomán csupán az elfogatóparancsot tudták kiadni a férfi ellen, ám később a helyileg tárolt képek nyomára bukkantak, amely a Google nélkül nem sikerült volna.

 

A vállalat tehát nem csak leveleink biztonságáról gondoskodik, hanem rendszeresen át is ellenőrzi azok tartalmát. Ez idáig is világos volt, sőt, április óta a Google maga is közli ezt felhasználási feltételeiben.

 

A kérdés csak az, a Google elemzései mennyire pontosak? Mi történik akkor, ha csak egy családi fotót küldünk tovább valakinek, ami azonban egy idegen számára gyanús lehet? Nos, a válaszra egyelőre még várni kell, hiszen most beletrefáltak, valóban egy bűnözőre sikerült lecsapniuk, de nem árt óvatosnak lennünk, hiszen egy félreérthető tartalmú levél vagy kép is veszélybe sodorhat.

 

Egy korábbi instagramos kép is hasonlóan sült el. Ott egy anyuka kislányáról posztolt képe kavart nagy port. Az asszonyt gyermek pornográf tartalom terjesztésével vádolták, majd kiderült, hogy saját csemetéjéről töltött fel fotót a képmegosztó oldalra.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: hothardver.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás