A Gmaillel bukott le egy szexuális zaklató

Czipperer Dia, 2014. augusztus 4. 14:38

A Google már jó ideje küzd a gyermekek online kizsákmányolása ellen, többek között az automatikus képmegfigyelések révén. Most már világos, hogy mindez a Gmailre is érvényes, ugyanis a napokban a keresőóriás segítségével sikerült lebuktatni egy szexuális bűnelkövetőt.

A houstoni rendőrség tartóztatta le azt férfit, akit a Google segítségével sikerült kézre keríteniük. A férfi Gmail-fiókjában bukkantak gyermekek illegális fotóira. A keresőóriás figyelmeztette a hatóságokat. A Google bejelentése nyomán csupán az elfogatóparancsot tudták kiadni a férfi ellen, ám később a helyileg tárolt képek nyomára bukkantak, amely a Google nélkül nem sikerült volna.

 

A vállalat tehát nem csak leveleink biztonságáról gondoskodik, hanem rendszeresen át is ellenőrzi azok tartalmát. Ez idáig is világos volt, sőt, április óta a Google maga is közli ezt felhasználási feltételeiben.

 

A kérdés csak az, a Google elemzései mennyire pontosak? Mi történik akkor, ha csak egy családi fotót küldünk tovább valakinek, ami azonban egy idegen számára gyanús lehet? Nos, a válaszra egyelőre még várni kell, hiszen most beletrefáltak, valóban egy bűnözőre sikerült lecsapniuk, de nem árt óvatosnak lennünk, hiszen egy félreérthető tartalmú levél vagy kép is veszélybe sodorhat.

 

Egy korábbi instagramos kép is hasonlóan sült el. Ott egy anyuka kislányáról posztolt képe kavart nagy port. Az asszonyt gyermek pornográf tartalom terjesztésével vádolták, majd kiderült, hogy saját csemetéjéről töltött fel fotót a képmegosztó oldalra.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: hothardver.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért fontos, hogy őszinte légy az állásinterjún

Egy coaching ülése egy ügyfelem azt kérdezte, hogyan hazudjunk a HR-esnek? Megmosolyogtatott, de egyben kicsit meg is ijesztett, hogy miként tudom majd legközelebb megfelelő módon kezelni ezt a feltevését, hogy a HR-esnek hazudni kell egy állásinterjún. Coachként nem mondhattam el az álláspontom, de a témában jártas oktatóként egyből cikázni kezdtek a gondolataim az ülés végeztével…

2022. január 22. 17:29

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58