Újabb körben tisztítják meg a káros információktól a kínai csevegőprogramokat

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 7. 15:23

Folytatódik a kínai közösségi oldalak megtisztítása a "káros tartalmaktól" és pletykáktól, az újabb körben a százmilliók által használt kínai csevegőprogramokra összpontosítva.

Csütörtökön a 600 millió regisztrált felhasználót jegyző Wechat azonnali üzenetküldő program tulajdonosa, a Tencent jelentette be, hogy a hatóságok felszólítására újabb körben vizsgálja meg felhasználói fiókjait. Ennek során - saját közlése szerint - a valótlan információk terjesztőire, a csalókra és a pornográf tartalmakat kínálókra csap majd le, s a Twitter és a csevegőprogramok képességeit vegyítő alkalmazás hivatalos, vagyis bárki által követhető fiókjaira koncentrál.
 

A Wechat, mivel nem állami tulajdonú, kívül esik a kínai internetes cenzúrán, így pedig fokozott veszélyek forrását jelenti a kínai vezetés számára, amelyet a felhasználók töretlenül növekvő száma is fokoz. Az üzenetküldés maga cenzúrázott, a fiókok létesítése ugyanakkor az ország legnagyobb részében nem szabályozott, a hatóságok szerint így a csalók és más illegális tevékenységet folytatók könnyű terepe.
 

A kifejezetten a programra irányuló, más közösségi oldalakéhoz hasonló "megtisztító kampány" márciusban kezdődött, azóta több millió, prostitúcióval vagy illegális szerencsejátékkal kapcsolatos fiókot zártak be. A tisztogatásnak ugyanakkor számos politikai témákról cikkező, kifejezetten liberális szemléletű újság és blog is áldozatul esett, emellett újságírók, jogtudósok követését is ellehetetlenítették a cenzorok.
 

A növekvő népszerűségű csevegőprogramok egyébként kifejezetten a cenzorok figyelmének középpontjába kerültek: július közepétől a világszerte 450 millió felhasználót jegyző japán Line és a 150 millió felhasználóval rendelkező koreai Kakao Talk programok elérését lehetetlenítették el. Akkor a lépésre nem adtak hivatalos magyarázatot a hatóságok, az információtechnológiai minisztérium csütörtökön azt jelentette be, hogy terroristák lehetséges szervezkedése miatt blokkolja a programokat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Randstad Workmonitor 2023: A biztos munkahely és a rugalmasság egyaránt fontos

A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatása szerint a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén. 

2023. március 31. 18:59

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08