Vodafone: M2M megoldás segíti a biztonságos Szigetelést

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 8. 16:23

A Vodafone Magyarország, az Inepex Kft. és a Helperek Egyesület közreműködésével M2M technológia segíti a biztonságos bulizást, illetve az esetelegesen megsérültek, rászorulók minél gyorsabb ellátását a Sziget Fesztiválon.

A Vodafone 3G hálózatán működő SIM kártyák segítségével a hajógyári szigeten a Sziget Fesztivál ideje alatt a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete járőrei az Inepex által fejlesztett IneTrack nyomkövető rendszert használják, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthassanak az esetlegesen rászorulóknak. Nyilas Orsolya, a Vodafone  belső kommunikációs és társadalmi felelősségvállalás igazgatója  kiemelte, hogy a Vodafone hálózatának magas minősége és az M2M technológia alkalmazása ezen a területen is minden korábbinál jobban szolgálja a mentésben, megelőzésben résztvevők munkáját és ezáltal a szórakozók, bulizók kényelmét és biztonságát is.

A Helperek önkénteseiből álló járőrcsapatai a nap 24 órájában dolgoznak a Sziget fesztivál területén és segítenek a bajbajutott fiataloknak, illetve megpróbálják megelőzni a bajt, beterelik a napról az ott elaludtakat, vizet osztanak a hőségben, vagy más módon segítenek. A mai korszerű technológiák, mint az okostelefonok és az M2M alkalmazás használata gyorsabbá, hatékonyabbá teszi a munkánkat, ami minden fesztiválozó számára hasznos lehet, mondta Kuszpa Péter, a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete alelnöke.

Az M2M technológia és az IneTrack nyomkövető rendszer segítségével a Helper diszpécserek folyamatosan látják, hogy éppen merre járnak a járőrcsapatok és hívás esetén a legközelebbi egységet tudják a helyszínére küldeni. A technológiát a Helperek a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon is éles körülmények között tesztelték. A rendszer gyorsaságnak köszönhetően érkezhetett elsőként orvosi szakszemélyzet a Balaton Sound utolsó hajnalán történt vonatgázolásban életveszélyesen sérült fiatalemberhez is, aki végül a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhetően túlélte a rettenetes balesetet.

A Helperek Egyesület önkéntesei az építkezéstől a bontásig dolgoznak a Szigeten, majd áttelepülnek a nyár két hátralévő nagy fesztiváljára, a B.my.Lake-re és a Strand Fesztiválra, hogy ott folytassák hasznos munkájukat.

 Az IneTrack nyomkövető rendszert a Helperek Egyesület járőrei okostelefonos alkalmazással használják, de ugyanez a technológiai megoldás támogatja a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját is. Ebben az esetben a Cserhát Mentőkutyás Egyesület által használt nyomkövető eszközök műholdas helymeghatározás alapján, a Vodafone Magyarország által biztosított SIM-kártyák segítségével, a szolgáltató GSM-hálózatán továbbítják aktuális helyzetüket egy központi számítógépbe. A mentés irányítója mobilinternet-kapcsolaton keresztül, táblagépével, vagy számítógépével a központi számítógéphez kapcsolódva, egy böngészőből elérhető alkalmazás segítségével bárhonnan képes folyamatosan követni a mentőcsapatok útját. Ily módon láthatja a már átfésült területet, és felmérheti, hogy merre érdemes folytatni a keresést. Mindez gyors döntést és reagálást tesz lehetővé, amelyen kritikus helyzetben akár élet és halál kérdése is múlhat. A fejlesztéseknek köszönhetően a Cserhát Mentőkutyás Egyesület hazánk legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentést végző civil szervezeteként működik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46